Oceán podpoří podzimní turné třemi novými písněmi

21.10.2011 11:31 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Oceán - 2 ¾
© facebook interpreta
Českobudějovická kapela Oceán letos potěšila živákem z Roxy a taktéž EP s remixy písně "Odlesk tvůj", ale tím to letos ještě nekončí. Již brzy se můžeme těšit na reedici její desky "2 ½", která bude doplněna o bonusy.

Reedice alba vychází u příležitosti dvacátého výročí prvního vydání této placky a bude kompletně remasterovaná. Navíc bude doplněna o tři dosud nevydané či předělané skladby v podání nové zpěvačky Jitky Charvátové. Reedice dostala název "2 ¾" a vyjde 3. listopadu u vydavatelství EMI. Oceán kolekci slavnostně pokřtí a uvede do prodeje o dva dny později v rámci koncertu na každoročním setkání fanoušků v pražském klubu Matrix.

"Deska '2 ½ 'byla už v době svého vzniku trochu rarita, protože obsahovala skladby nahrané na různých místech ještě před oficiální první nahrávkou "Dávná zem". Využili jsme její reedici a doplnili ji o tři skladby, které jsme ještě chtěli oživit a zařadit do našeho koncertního programu, a zároveň si tím definitivně uzavřeli jednu kapelní kapitolu. Na podzim příštího rok chystáme konečně seriózní třetí album s novým materiálem. Celá deska je navíc nově zremasterovaná, takže už hraje skoro tak, jak jsme si představovali v době jejího vzniku," uvedl k plánované reedici Dušan Vozáry.

Kromě pražského koncertu Oceán čeká v listopadu další série koncertů v Česku a na Slovensku. Jmenovitě kapela zahraje živě také 11. listopadu v Pelhřimově, 16. listopadu ve Vsetíně a o den později na Slovensku v Trnavě. Dne 8. prosince pak muzikanti zahrají v Plzni a následující den v Mariánských Lázních.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY