Poslechněte si celou desku "Soul Punk" Patricka Stumpa

14.10.2011 17:00 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Patrick Stump - Soul Punk
© facebook interpreta
Patricka Stumpa jsme znali jako kytaristu a zpěváka Fall Out Boy se zajímavou barvou hlasu a občas nějakým tím kilem navíc. Tahle éra je ale možná už navždy pasé. Jen charakteristický vokál zůstal. Ze Stumpa je elegán na volné noze, jenž 17. října vydává debutové sólové album "Soul Punk" - materiál na hony vzdálený tomu, v jakých končinách se pohybovala jeho bývalá kapela.

Od emo/rocku k electropopu a r'n'b. Stumpova dnešní hudba je hodně ovlivněná současnými interprety Kanyem Westem či Timbalandem, ale sám autor písní přiznává, že největší inspirací mu byl zesnulý Král popu Michael Jackson. "Soul Punk" ovšem není první deskou sedmadvacetiletého multiinstrumentalisty. Stump letos v únoru vydal šestipísňové iTunes-only EP "Truant Wave", v němž odhalil některé postupy, na kterých hodlá stavět dlouhohrající prvotinu.

"Soul Punk" má v základní verzi deset písní, deluxe edice je o šest tracků bohatší. V obou samozřejmě najdete pilotní singlovou nahrávku "This City". Vydavatelem desky je Island Records. Standardní verzi si v plné délce můžete poslechnout na stránkách časopisu Rolling Stone.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY