Na nové desce Vltavy se komedianti vracejí domů

07.10.2011 07:53 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vltava
© Iva Marešová / t-music.cz
Skupina Vltava oslavila v loňském roce návrat na hudební scénu a letos stvrdí svůj comeback novinkovou deskou "Komedianti se vracejí domů". Nahrávka nese název podle jedné z klíčových skladeb nového repertoáru a vychází na nezávislé značce 100PROmotion v pondělí 10. října - právě v den koncertního křtu v pražském Paláci Akropolis, kde poprvé bude možnost album také zakoupit.

CD přináší třináct skladeb autorského tandemu, který tvoří Robert Nebřenský (dříve výhradní autor původního repertoáru Vltavy) a známý kytarista Peter Binder. Dvojice se podepisuje pod nově vzniklé skladby na způsob beatlesovských hitmakerů Paula McCartneyho a Johna Lennona. Ačkoli kontinuita tvorby a autorský rukopis Roberta Nebřenského jsou zřejmé, skupina rozhodně nestaví na poznávacích znameních svého předchozího úspěšného působení.

Na čem si naopak zakládá, je síla a poselství písní. "Nové skladby, prověřené a vyzrálé mnoha koncerty, jsou sice velmi osobní, ale zabývají se univerzálními tématy. Tím stěžejním je láska, což je také první slovo, které posluchač na desce uslyší. S tímto předznamenáním pak album pracuje až terapeutickou silou. Ryze písničková a v nejlepším smyslu písničkářská deska s výraznou melodikou a zasahující neodvozenou poetikou pravděpodobně potěší velmi široké spektrum posluchačů..." stojí v oficiální tiskové zprávě.

Termíny turné k desce "Komedianti se vracejí domů":

7.10. - Litomyšl, MC Kotelna
10.10. - Praha, Palác Akropolis
14.10. - Děčín, Le Garage Noir
22.10. - Liberec, Lidové sady (+ Jarret)
12.11. - Teplice, Božák
16.11. - Ostrava, Parník
17.11. - Ostrava, Parník
19.11. - Písek, divadlo Pod čarou
29.11. - Brno, Fléda
1.12. - Praha, Divadlo Dobeška
2.12. - Chomutov, Kulisárna
3.12. - Havlíčkův Brod, Effect
17.12. - Nahořany


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY