t-music láká studenty zpátky do školy na UDG, Horkýže slíže a další

21.09.2011 14:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Horkýže Slíže
© Iva Marešová
Po několikaměsíční odmlce zavítá do zdejších končin jedna z nejvzývanějších kapel - Horkýže Slíže. A představí se před publikem do slova a do písmene akademickým: Společně s dalšími stálicemi přeshraniční hudební scény - Polemic, UDG a Sto zvířat - totiž na přelomu září a října absolvuje turné po šesti univerzitních městech.

Open air "šňůra" nese název t-music Back To School a měla by se stát tradicí setkávání studentů na začátku akademického roku. "Řada univerzit má podobné rituály, například přivítání posluchačů prvních ročníků. Naše akce jde ale napříč vysokými školami a celý koncept vychází z podobných úspěšných formátů v zahraničí," vysvětluje Markéta Vychytilová, manažerka sponzoringu a akcí ve společnosti T-Mobile. Na Back To School totiž bude vedle samotných hudebních vystoupení i příjemný prostor pro sdílení zážitků z prázdnin i očekávání z dalšího semestru nebo týmové atrakce - vše v duchu vyhledávané studentské zábavy.

Turné začne 22. září v Plzni a skončí 11. října v Hradci Králové. Dalšími zastávkami této hudební roadshow budou Olomouc, Brno, na Prahu přijde řada 6. října. S ohledem na smutnou událost ve vedení Jihočeské univerzity nahradí původně plánované České Budějovice koncert v Pardubicích. Na všech zastávkách vystoupí čtyři zmíněné česko-slovenské formace a jedna předkapela. Ačkoliv je akce určena především vysokoškolským studentům, bude samozřejmě přístupná i studentům jiných škol a široké veřejnosti. Jim má festival dát najevo, že opět ožívají fakulty, koleje, menzy a také vysokoškolské kluby, sportovní skupiny a další akademická zařízení. Více informací se dozvíte na t-music.cz/backtoschool či t-music.cz/B2S.

Začátek akcí je plánovaný na 15:00, ve třech městech 16:00. Místy konání šesti zastávek t-music Back To School jsou tradiční festivalové lokality nebo prostory v blízkosti kolejí a vysokých škol. Vstup je na všech šesti místech zdarma!

Termíny a místa:

22.9. Plzeň - Plaza Open Air, od 16:00
27.9. Olomouc - Korunní pevnůstka, od 15:00
29.9. Brno - areál Riviéra, od 16:00
4.10. Pardubice - areál kampusu, od 15:00
6.10. Praha - Výstaviště Holešovice, od 16:00
11.10. Hradec Králové - parkoviště Flošna, od 15:00


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY