Eddie Amador bude hvězdou festivalu Night Fever

23.08.2001 05:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

HP Night Fever
© facebook interpreta
II. ročník open air festivalu HP NIGHT FEVER, který proběhne poslední prázdninovou sobotu 1. září v letním areálu Hradiště v Plzni, bude mít velmi atraktivní obsazení a půjde o největší akci svého druhu v západních Čechách.

Kromě cca dvaceti předních kapel a DJs přijede na své jediné vystoupení v Evropě (!) houseová legenda EDDIE AMADOR z Los Angeles. Milovníci taneční hudby budou jistě znát jeho slogan "Not everyone understands house music. It`s a spritual thing, a body thing, a soul thing,", použitý v kultovní skladbě "House Music".Tento producent a DJ patří k největším houseovým pojmům na zámořské taneční scéně, své nahrávky vydává na prestižních značkách Yoshitoshi, Defected, ICU a spolupracuje jak s představiteli groovy music (např. soulová diva Jocelyn Brown), tak i se zástupci houseové scény (Masters At Work, Deep Dish, Bob Sinclair aj.). Amadorovy singly "Rise", "House Music", "Holy Spirit" a "The Funk" okupovaly čela tanečních hitparád v USA i ve Velké Británii. Některé z nich často zařazují do svých mixů také domácí DJové (Pavel Bidlo, Chris Sadler na své vydané kompilace ad.). Ještě uznávanější je však Amador pro své spontánní sety přímo na pódiu, které bývají stylově rozmanité a jejichž základem bývá dynamický, ostrý basový house. Letos byl ozdobou prestižní Winter Dance Music Conference v Miami, v Evropě však vystupuje jen sporadicky, neboť připravuje nové studiové tracky. V Plzni bude hrát minimálně tři hodiny.

Z dalších účastníků se můžeme těšit např. na jedinečnou funky beatovou kapelu KAVA KAVA z anglického Manchesteru, na českou funkovou skupinu roku MONKEY BUSINESS, na drum'n'bass z Kapského města KRUSHED&SORTED, na DJs PETE MOSS (Ovum / US), CHRIS QUADRANT (Quadrantss / UK), LUMIÉRE (Beeswax), LARGE (House Society), LUCAS (Roxy Praha), SMAF (Futurebeat), MACEO (P funk) ad.

Night Fever, jehož pořadatelem je opět magazín Report, bude probíhat na třech scénách: Report open air stage, HP mix room, C lounge ve stylech funk, acid jazz, down tempo, groovy house, deep house, tech house, jungle, drum'n'bass.

Party v příjemném rekreačním prostředí pro cca 4 000 fans bude zpestřena o řadu doprovodných akcí (videoprojekce, originální drinky, speciální dekorace, soutěž v mixování hudby o super ceny od Hewlett Packard). Vstupenky v síti Ticketpro a na dalších obvyklých místech jen za 199 Kč. Objednávky vstupenek na report@ireport.cz nebo na tel. 019 74 311 05. Info na www.ireport.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY