Xindl X vydá akustické album a vyrazí na turné

16.09.2011 16:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Xindl X plakát
© facebook interpreta
Xindl X po letní festivalové sezoně zvolňuje v počtu koncertů, chystá akustická hraní a po třech letech koncertování se vrací tam, kde začínal - do role folkového písničkáře. V rámci F**k a Country Tour se na pódium vedle něj postaví všichni kolegové, se kterými hraje více jak rok. Dalibor Cidlinský jr., Jan Cidlinský, David Landštof a Josef Štěpánek představí Xindlovy písně v nové akustické podobě.

Návštěvnici koncertu se dočkají dvouhodinového hraní a dojde jak na nové písně z připravovaného alba, tak na známé hity, nicméně zahrané tak, jak je lidé neznají. Xindl X k tomu říká: "Všichni z kapely máme folkové, countryové či bluegrasové kořeny, takže se těšíme, jak naši oblíbenou dřevní muziku spojíme s moderním popovým písničkářstvím. Každý z kluků hraje na několik nástrojů, což chceme využít a během akustických koncertů jich vystřídáme co nejvíc. Tak můžete očekávat hodně pestrý a rozmanitý hudební zážitek. Věřím, že kamarádům z osady dokážeme, že co se hraje v rádiu, se dá hrát i u táboráku. A ostatní přesvědčíme, že f**k není sprosté slovo."

Souběžně s tour vychází 1.10. nové album "Xpívánky", na kterém představí Xindl X všechny svoje dosavadní písně jen s kytarou. A aby nezůstalo jen u CD, vyjde zhruba o měsíc později "Xpěvník", kde budou všechny písně jak na CD, tak rozepsané v notách s texty. V létě avizovaný akustický podzim se naplňuje a fanoušci Xindla X se mají na co těšit.

F**k & Country Tour 2011

13.10. Palác Akropolis Praha
23.11. KD Vítkovice Ostrava
30.11. Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Další města se do konce roku aktualizují.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY