Pětatřicet let od smrti rock'n'rollového krále vzniká první životopisný film o Elvisovi

08.09.2011 11:59 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Elvis Presley
© nme.com
Elvis Presley už je sice přes třicet let po smrti, ale jeho fanoušci si ho rádi připomínají nadále. Teď dokonce vzniká nový film, a to podle knihy bodyguarda slavného zpěváka Sonnyho Westa. Ta nese titul "Elvis: Still Taking Care Of Business" a vyšla v roce 2007. Snímek se pak bude jmenovat "Fame & Fortune" a premiéry se dočká v příštím roce. Tvůrci jím chtějí připomenout pětatřicetileté výročí úmrtí uznávaného hudebníka.

Režii filmového díla dostane na starost John Scheinfeld. Čtenáři si ho mohou pamatovat díky jeho práci na biografických dílech o Johnu Lennonovi nebo Harrym Nilssonovi. Jak uvádí Billboard.com, díky společnosti RLF Victor Productions se Scheinfeld bude podílet na vůbec prvním filmu o životě slavného rock'n'rollového krále.

"V jádru to bude příběh o velkém přátelství," řekl režisér a nebál se vznikající dílo přirovnat k úspěšnému snímku "Králova řeč". "Když příběh začíná, Elvis je na vrcholku a užívá si pozornost celého světa. Sonny byl v té době chudý kluk z Memphisu a měli mezi sebou skoro až bratrský vztah. Čím víc Elvis vidí, že může Sonnymu věřit, tím více se stávají sobě rovnými. A v té době se Sonny stává tím 'velkým bratrem' - ochráncem," dodal ke konceptu John Scheinfeld.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY