Metallica a Lou Reed prozradili nové informace ke společné desce

06.09.2011 14:44 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Metallica, Lou Reed - Lulu
© facebook interpreta
Drsní hoši z Metalliky nás už před začátkem prázdnin překvapili, když oznámili spolupráci s amerických hudebníkem Lou Reedem. Nyní prozradili ke společné desce další detaily. Bude se jmenovat "Lulu" a na pultech obchodů se objeví 31. října. Její přebal vidíte přímo vedle.

Nahrávka je inspirována hrou německého dramaturga Franka Wedekindeho. Ten ji napsal roku 1913 a vypráví o zneužívané tanečnici. Jak prozradil již dříve frontman Metalliky James Hetfield, podle původních plánů měl adaptaci příběhu připravit sám Lou Reed a představit ji jako muzikál. Pak ale oslovil kapelu a dílo dostalo jinou, albovou podobu. "Když nám to Lou řekl, napadal nás asi milion otázek. 'Jaké to bude? Jak to všechno dopadne?' Naše pochyby se rozplynuly, když nám poslal texty. Líbilo se nám to a já ze sebe mohl setřepat tíhu zpěváka a textaře a soustředit se jen na hudbu. A šlo to skvěle. S Larsem jsme si vzali jen akustickou kytaru a nechali jsme verše jít si svou cestou. Jsme rádi, že jsme se tohoto projektu zúčastnili," dodal James.

Na "Lulu" má být celkem deset skladeb. Prozatím jsou známá jména pěti z nich, a to "Frustration", "Pumping Blood", "Little Dog", "Mistress Dread" a "Junior Dad".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY