Okoř - hudební festival v sobotu 25. srpna

13.08.2001 19:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jaromír Nohavica - koncert
© Vladimír Kryštof
Podhradí středověkého hradu Okoř poblíž Prahy přivítá 25. srpna již druhý ročník rockového a folkového festivalu pod otevřeným nebem. Loňský ročník, na kterém vystoupili například Neřež, Děda Mládek Illegal Band, Krausberry, Žlutý pes, Pavel Dobeš, Jiří Schmitzer, Anna K. a Ivan Hlas navštívilo přes dva tisíce diváků. Taková návštěvnost překvapila samotné pořadatele a více než jasně prokázala, že louka se siluetou středověké zříceniny v pozadí hudbě přeje.

A tak se organizátoři rozhodli loňský úspěch zopakovat a udělat tak další krok k vytvoření tradice v regionu nebývalé - vytvoření hudebního festivalu, na kterém se setkávají špičky tuzemské rockové a folkové hudby. Pro výběr účinkujících si stanovili jednoznačné kriterium: "Záměrně vybíráme veselé, pozitivní kapely," prozradila už loni Hanka Petřinová z agentury Fénix, která se společně s Dream Productions (která má na svém kontě například organizovaní turné skupiny Lucie) na pořádání festivalu podílí. A tento klíč byl uplatněn i letos.

Festival zahájí pražská skupina Decline a dále vystoupí zpěvačka roku Lenka Dusilová se svou kapelou Secret Servis, pražská kavárensko-punková kapela Prohrála v kartách, i u nás stále populárnější slovenská hvězda Jana Kirschner spolu se speciálním hostem Petrem Hapkou, kapela MiG 21 vedená hercem Jiřím Macháčkem. Samostatný recitál písničkáře Jaromíra Nohavici uvede jeho host, rockově folklórní formace Čechomor. Závěr letošního ročníku bude patřit legendě české rockové hudby Vladimíru Mišíkovi a kapela Etc.

A stejně jako loni se pořadatelé odvděčí příjemnému hostitelskému prostředí hradu Okoř a část výtěžku bude věnována na opravy této památky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY