Us3 v říjnu do Prahy přijedou se zbrusu novou deskou

16.08.2011 15:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Us3
© facebook interpreta
Us3 jsou projektem v Londýně žijícího producenta Geoffa Wilkinsona. Dne 3. října vydávají zcela nové album "Lie, Cheat & Steal" s Oveousem Maximusem z NYC a slavným londýnským rapperem Akalou. Během let 2011 a 2012 vyjedou Us3 v osmičlenném složení na světové turné a pražskou zastávku budou mít 20. října v pražském Lucerna Music Baru.

Vznikli v roce 1992 ve spolupráci s druhým producentem Melem Simpsonem. Us3 vznikli vlastně napotřetí. Poprvé se v roce 1990 objevil maxisingl se skladbou "Where Will We Be In The 21st Century", který nahráli rapper MC Honey B a jazzová pianistka Jessica Lauren. Hned je zaznamenal nezávislý label Ninja Tune a výsledkem byl další maxisingl NW1 z roku 1991 s názvem "The Band Played The Boogie". V roce 1992 pak spatřila světlo světa skladba "Cantaloop (Flip Fantasia)" a v americkém Top Ten bodovala přesně o dva roky později. Album "Hand On The Torch" se vzápětí stalo světovým fenoménem. Bylo to vůbec první album labelu Blue Note, které dostalo platinu. V USA se ho prodal milion kusů.

Po několika světových turné odešel Mel a Geoff se v roce 1996 rozhodl natočit pokračování. "Mým záměrem bylo mít na každé nové desce nové zpěváky," říká. "Je to zábavnější a svěžejší i pro mě." Rappeři z New Yorku KCB a Shabaam Sahdeeq nahradili dřívější trojici Rahsaan Kelly, Kobie Powell & Tukka Yoot a výsledkem bylo album z roku 1997 "Broadway & 52nd". V roce 2001 vyšlo třetí album Us3 "An Ordinary Day In An Unusual Place" u firmy Toshiba EMI v Japonsku a Universal v Evropě. Byl to velký skok kupředu, co se soundu Us3 týče. V hudbě rezonoval soul, drum'n'bass, latinskoamerická a indická hudba. V roce 2007 vychází zatím poslední placka "Say What!?" a na ní se objevují znovu rappeři Akil Dasan & Gaston, v roce 2009 deska "stop. think. run" s dvěma novými americkými rappery - třiadvacetiletým Seneou a dvacetiletým Brookem Yungem a plejádou muzikantů, kteří již v projektu Us3 účinkovali.

Vstupenky za 500 Kč (+ poplatky) jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně LMB bez poplatku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY