shop.musicserver.cz
Nové desky pro 16. týden

Nové desky pro 16. týden

Vydáno: 19.04.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po fanoušcích U2 se konečně dočkali i příznivci Depeche Mode se "Sounds Of The Universe". Depešáky doplní akustická deska metalistů Eluveitie, po sedmi letech navrátivší se Wabi Daněk, hvězda "Camp Rocku" Demi Lovato a především velký objev tohoto roku - garáž-soulový Black Joe Lewis s The Honeybears.

Pokud se v pondělí 20. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Depeche Mode - Sounds Of The Universe (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro pop

Depeche Mode - Sounds Of The Universe
O nové desce britské formace Depeche Mode se začalo mluvit už v polovině minulého roku. Nahrávání začalo v květnu a v prosinci muzikanti hrdě oznámili konec. Následně natočili první video k pilotnímu singlu, kterým se stala skladba "Wrong". Najdete ho k náslechu na MySpace.com kapely. Natáčení snímku probíhalo několik dnů před Vánoci za dohledu režiséra Patricka Doughterse, jež dříve spolupracoval například s Yeah Yeah Yeahs. To hlavní ale Depeche Mode posílají k fanouškům až teď - dvanáctou studiovku se třinácti skladbami. Deska, kterou jsme vám představili v rubrice Čerstvě staženo, vychází ve čtyřech různých formátech. Kromě klasického CD a vinylové edice (včetne alba na CD) budou moct posluchači zvolit také speciální verzi CD a DVD a pro ještě náročnější fanoušky je připravený deluxe box set se třemi CD disky a DVD. Dodejme, že Depeche Mode předvedou svůj nový materiál i naživo - 22. června vystoupí v Bratislavě a 25. června zavítají do pražského Edenu.


Black Joe Lewis & The Honeybears - Tell 'Em What Your Name Is! (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / garage rock / soul

Black Joe Lewis & The Honeybears - Tell 'Em What Your Name Is!
Představte si Jamese Browna zpívajícího svoji muziku s partičkou rockerů v nějaké zapadlé garáži v New Orleans. Že si to dokážete představit těžko? Pak zabrouzdejte na stránky uskupení Black Joe Lewis & The Honeybears a tam zjistíte, že takováto kombinace je dost dobře možná. Po eponymním EP vydává tahle skupina s černošským zpěvákem v čele svoje debutové CD "Tell 'Em What Your Name Is!" a už nyní za svojí hudbu sklízí skvělé ohlasy. Vyznačuje se značnou syrovostí a přitom srší energií. O téhle skupině v budoucnu ještě hodně uslyšíme.


Wabi Daněk - ...a život běží dál (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trampská hudba / folk

Wabi Daněk - A život běží dál
Po dlouhých sedmi letech se s novou deskou vrací česká legenda trampské hudby Wabi Daněk. Ještě před vlastním autorským počinem, který má v plánu už nějaký čas, přichází s albem navazující na předchozí "Nech svět, ať se točí dál". Že tomu tak je, naznačuje už název "...a život běží dál" a je opět složené z písniček z repertoáru Miroslava 'Skunka' Jaroše. Vedle skladeb, které Skunk napsal osobně, tady tak narazíme třeba na coververzi "Me And Bobby McGee" Krise Kristoffesona. Na pořad dne se tak dostala znova písničkářská nostalgie, bluesové výlety, countryové fórky a strhující bluegrassové kytarovky. Producentem CD je Luboš Malina z Druhé trávy, jejíž členové při nahrávání instrumentálně vypomohli.


Lacuna Coil - Shallow Life (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Lacuna Coil - Shallow Life
Po třech letech se italská gothic metalová formace Lacuna Coil v čele s charismatickou zpěvačkou Cristinou Scabbiou hlásí o slovo s novou deskou. Novinka "Shallow Life" čítá třináct skladeb včetně bonusového kousku dostupného v limitovaném digipacku a na iTunes. Jako první singl vybrali muzikanti skladbu "Spellbound". Výběr druhé ochutnávky nechali členové kapely čistě na fanoušcích a na jejich volbě prostřednictvím MySpace.com formace. Tam najdete k poslechu i všechny písně z novinky.


Lucie Redlová - První poslední (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Lucie Redlová - První poslední
Příjmení Lucie Redlové není pouhou náhodou shodné s Vlastou Redlem - Lucie je Redlova dcera. Nicméně tato mladá slečna se už nějaký čas pohybuje po folkové scéně, především té valašské. Doposavad vystupovala se skupinami Docuku a Žamboši a nyní uzrál čas na sólové debutové album. Zhudebnila na něm texty mladých textařů a básníků Radky Bzonkové a Jakuba Horáka a hudebně jí vypomohla irská kapela The Walls, která za svoji kariéru předskakovala U2, Red Hot Chilli Peppers, Bobu Dylanovi či Crowded House. "První poslední" se nahrávala ve studiu Sono pod dohledem Milana Cimfe a první ochutnávky z ní nahrála Lucie na svůj bandzone profil. Dodejme jen, že u této příležitosti u nás oficiálně vyjde poslední deska The Wall "New Down Breaking" z roku 2005.


Eluveitie - Evocation I - The Arcane Dominion (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pagan metal

Eluveitie - Evocation I: The Arcane Dominion
Pohanská metalová formace Eluveitie připravila pro své fanoušky opravdovou lahůdku v podobě první a zřejmě poslední akustické desky. Kromě jemných motivů a romantických melodií se posluhači mohou těšit na starý galský jazyk, ve kterém je deska natočená. Ne náhodou si příznačně zakládá i na galské mytologii, a tak bude celé album laděné jako koncepční nahrávka. Všechny z nových písní si můžete už nyní poslechnout na MySpace.com profilu formace.


Keri Hilson - In A Perfect World... (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / hip hop

Keri Hilson - In A Perfect World...
O Keri Hilson píšeme v Nových deskách neustále, ale ještě nikdy to nebylo v souvislosti s její vlastní deskou. Její jméno se objevuje v seznamu hostů snad každého r'n'b zpěváka; ať už jako hostující zpěvačka nebo jako autorka. Nyní ale konečně přichází i se svým debutem "In A Perfect World...", na kterém ji oplatila službu řada interpretů. Její hlas se tu potkává s vokály Kanye Westa, Ne-Ya, Akona, Lila Wayna, Keyshie Cole nebo Timbalanda. Ten se společně s Danjou, Polow da Don a dalšími podílel i na produkci. Mezi producenty alba samozřejmě nemohla chybět ani vlastní produkční skupina Keri Hilson The Clutch. Album v celé své kráse poslouchejte na jejím MySpace.com.


Earth Crisis - To The Death (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metal core

Earth Crisis - To The Death
Hardcoreová legenda Earth Crisis se před dvěma lety dala opět dohromady a nyní míří na pulty obchodů první studiové album kapely po osmi letech. Muzikanti nástupce "Last Of The Sane" z roku 2001 sami produkovali, ale mix svěřili do rukou zkušeného Tue Madsena, jenž dříve spolupracoval například s Dark Tranquillity, Moonspell nebo The Haunted. Celkem vzniklo jedenáct nových písní a některé z nich najdete k náslechu na MySpace.com Earth Crisis. Výtvarné zpracování přebalu desky má na svědomí Paul Romano, známý ze spolupráce s Mastodon nebo Godglesh. Dodejme, že kapela je známá svým citlivým postojem ke zvířatům a nyní uzavřela partnerství s organizací Peta.


Demi Lovato - Don't Forget (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: teen rock / pop rock

Demi Lovato - Don't Forget
Muzikál "Camp Rock" na evropském hudebním kolbišti do této doby prezentovali sólově pouze Jonas Brothers. Bylo ovšem jen otázkou času, kdy se k nim připojí hlavní hvězda Demi Lovato. V Americe se tak stalo už loni v září a nyní její sólový debut "Don't Forget" vychází i v Evropě. Možná byste do této herečky pomlčka zpěvačky neřekli, ale ona je zároveň i autorkou a navíc milovníci metalu, přesněji řečeno black metalu a metalcore. Aby její deska byla tedy ve výsledku poslouchatelná i pro děti, museli se na skládání a produkci podílet i zmínění Jonas Brothers, navíc pod dohledem jejich producenta Johna Fieldse, kterého známe třeba ze spolupráce se Switchfoot. Jak nakonec jejich spolupráce dopadla, zjistíte na MySpace.com Demi Lovato.


Maroon - Order (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

Maroon - Order
Německá pětičlenná formace Maroon vydává po dvou letech novou řadovou desku. Dílo nese název "Order" a přináší dvanáct nových písní. Na začátku dubna umístili muzikanti celou desku na své MySpace.com stránky. Nyní zde najdete několik nových písní. Sami můžete ohodnotit, jak se na desce promítla ruka a myšlení Fredrika Nordströma, který spolupracoval také s Arch Enemy nebo s Dark Tranquility. Tento víkend má premiéru na MySpace.com nový klip ke skladbě "Stay Brutal".


Nils Petter Molvaer - Hamada (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: nu jazz / fusion / elektronika

Nils Petter Molvaer - Hamada
Kdyby jste poslouchali norského jazzové trumpetistu, skladatele a producenta Nils Petter Molvaere, aniž byste věděli o koho jde, nejspíš by vám vytanulo na mysli jiné jméno - Erik Truffaz. Jejich fusion jazz je hodně podobný, a liší se snad jen s tím, že Molvaer ve větší míře využívá elektroniky. Jinak ale oba využívají hudební pozůstalosti Milese Davise. Letošní počin Nils Petter Molvaera dostal název "Hamada" a několik ukázek z něj nabízí autor na svém webu.


Secret Machines - Secret Machines (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Secret Machines - Secret Machines
Američtí alternativní rockeři The Secret Machines nachystali po třech letech nové album. Jejich eponymní desku a nástupce tři roky starého počinu "Ten Silver Drops" produkoval Brandon Mason. Současně se jedná o první nahrávku, na které se podílel nový kytarista Phil Karnats. Ten nahradil Benjamina Curtise a jak do kapely zapadl, můžete sami otestovat prostřednictvím několika ukázek na MySpace.com kapely. Finální tracklist obsahuje osm písní a v Británii vyjde CD navíc se dvěma bonusovými skladbami.


Stevie Nicks - The Soundstage Sessions (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / rock

Stevie Nicks - The Soundstage Sessions
Americká folk-rocková písničkářka Stevie Nicks uspořádala v říjnu roku 2007 velmi intimní koncert v Grainger Studio v Chicagu. Záznam koncertu, který měl v setlistu osmnáct položek, se nyní dostane i k těm, kdo nebyl v Chicagu přítomen. A to hned ve dvou podobách. Jako audio záznam na CD "The Soundstage Sessions" a obrazový na DVD "Live In Chicago". Na první jmenovaný titul se ale dostal pouze výběr deseti písní. Chybí tam tak například duet "The One" s hostem koncertu - Venessou Carlton. Několik ochutnávek z tohoto koncertu najdete na YouTube.com.


Shakra - Everest (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Shakra - Everest
Poslední dva roky byly pro švýcarskou kapelu Shakra nabité. Pár měsíců po vydání studiovky "Infected" opustil skupinu baskytarista Oliver Linder. V dubnu minulého roku přijali muzikanti do svých řad náhradníka - jedenadvacetiletého basáka Dominika Pfistera. Rok na to míří na pulty obchodů nová studiovka "Everest". Obsahuje dvanáct písní a vedle klasického CD mohou muzikanti sáhnout také po limitovaném digipacku s bonusovým materiálem. Muzikanti stihli připravit i videoklip k jedné z nových skladeb "Why". Poslechnout si ji a zároveň i klip můžete shlédnout na MySpace.com Shakry.


Bitter:Sweet - Drama (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trip hop / nu jazz / elektronika

Bitter:Sweet - Drama
Los Angeleské duo Bitter:Sweet si oblíbili především filmoví a televizní producenti. Jejich mix elektroniky, trip hopu, hip hopu, nu jazzu a ještě řady dalších stylů jste mohli slyšet například v "Ďábel nosí Pradu", "Sex ve městě", "Vdáš se, a basta!" či v seriálu "Chirurgové" nebo řadě reklam. Většinu z písniček z těchto počinů najdete ale i na aktuálně vydávané třetí desce s názvem "Drama" a také na jejich jejich webu či na profilu MySpace.com.


Us3 - stop.think.run. (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rap / jazz / hip hop

Us3 - stop.think.run.
Londýnská skupina Us3 trošku svým koncertem v pražském Lucerna Music Baru předběhla svůj nový počin "stop.think.run.", který vyjde až týden po jejich vystoupení. Jejich příznivci si tak mohli dopředu vychutnat mix jazzu, rapu a hip hopu tohoto oktetu, k nimž se na desce připojili ještě dva noví američtí rapeři, třiadvacetiletý Sene a dvacetiletý Brook Yung. Dvě písničky z "stop.think.run.", kde zašla skupina až k jazz crunku, umístili Us3 na svůj MySpace.com profil.


Asher Roth - Asleep In The Bread Aisle (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Asher Roth - Asleep In The Bread Aisle
Když se podíváte na fotku Ashera Rotha, opravdu byste do něj neřekli, že je tohle rapper. Vypadá spíš jako popový písničkář nebo podobný slušňák. Objevil ho promotér So So Def Jermaina Dupriho na portálu MySpace.com. Následná anabáze vyústilo až k vydání debutového alba "Asleep In The Bread Aisle" na labelu Motown. Jeho rap na desce doprovodili svými hlasy Jazze Pha, Busta Rhymes s New Kingdom, Chester French, Cee-Lo a opět - Keri Hilson. Jak zní rap v podání bělošského Ashera Rotha můžete zjišťovat na jeho MySpace.com, kde je celé CD k poslechu.


Dále vychází:

Aeolian String Quartet - Haydn: SmyčCové Kvartety Komplet (Universal)
Believer - Gabriel (Mystic Production)
Caetano Veloso - Zii & Zie (Universal)
Camera Obscura - My Moudlin Career (Panther)
Cathedral - Forest Of Equilibrium (Mystic Production)
Cristina Branco - Kronos (Universal)
Daath - The Concealers (EMI)
Disbelief - Protected Hell (Mystic Production)
Fever Ray - Fever Ray (Universal)
Green Day - Know Your Enemy (singl) (Warner Music)
Hardline - Leaving The End Open (Mystic Production)
Henry D - Man Of Honor (Sony Music)
Holywood Undead - Swan Songs (Universal)
In This Moment - The Dream(Special Edit) (EMI)
Julian Lage - Sounding Point (Universal)
Metallica - Broken, Beat & Scarred (Universal)
Robo Simko/Massriot - Kocky su hodene (Universal)
Rostropovic/Tanejev Kvar. - Smyccovy Kvintet In C,D956 (Universal)
Různí - Club Rotation 41/2009/1 Viva (EMI)
Různí - Gossip Girl No. 1 (soundtrack) (Warner Music)
Různí - John Rabe (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Tanecni Liga 112 (Universal)
Saxon - Crusader (EMI)
Saxon - Denim&Leather (EMI)
Saxon - Power And The Glory (EMI)
Secret Machine - Secret Machines (Universal)
Shakra - Everest (Mystic Production)
Siouxsie & The Banshees - A Kiss In The Dreamhouse (Universal)
Siouxsie & The Banshees - Hyaena (Universal)
Siouxsie & The Banshees - Nocturne (Universal)
Siouxsie & The Banshees - Tinderbox (Universal)
Specials - Live At The Moonlight Club (EMI)
Sunstorm - House Of Dreams (Mystic Production)
The Airborne Toxic Event - The Airborne Toxic Event (Universal)
The Walls - New Down Breaking (Sony Music)
Thomas Dolby - The Singular Thomas Dolby (EMI)
Trophy - The Gift Of Life (Mystic Production)
Wang Yuja - Chopin*Ligeti*Liszt*Skrjabin: SonáTy A Etudy (Universal)
Zucchero - Live In Italy (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Fotogalerie: Pagan folk, pohanské rituály, všudypřítomný "Zaklínač", medovina, lepé děvy. To vše byl koncert Deloraine v Lucerna Music Baru (01.03.2024 09:39)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu