Amy Winehouse bude mít svou knihu a kolekci oděvů a doplňků

14.08.2011 10:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Amy Winehouse
© amywinehouse.com
Britská zpěvačka Amy Winehouse stihla za svého života vydat sice jen dvě studiová alba, o to víc toho "zvládá" po smrti. Kromě jejího bývalého manžela Blakea Fieldera-Civila, který chce vydat obsáhlou knihu o jejím životě, se iniciativy chopili i zástupci módní značky Fred Perry. Pod jménem umělkyně plánují vydat kolekci oděvů a doplňků.

Pokud chce Blake Fielder-Civil dostát svým plánům, bude mít s knihou docela dost práce. Právě je totiž ve vězení, kde si odpykává dvouletý trest odnětí svobody. S Amy Winehouse byl ženatý v letech 2007 až 2009 a pro zpěvačku byl velkou inspirací - několikrát se objevil v písních studiovky "Back To Black". Podle zpráv deníku The Sun chce v knize popsat veškeré události, které následovaly poté, co se Amy stala slavnou. Proslýchá se, že za dob jejich společného života ji Blake dlouhé hodiny natáčel a fotografoval. Veškerý takto pořízený materiál má pečlivě uschovaný.

To návrháři značky Fred Perry mají práci značně ulehčenou. Podle NME.com se na navrhování oděvů a doplňků zpěvačka sama podílela. Pokud si budete chtít pořídit pár módních kousků z řad "AW11" nebo "SS12", máte na výběr z několika šatů, pásků a kabelek. Ještě než ale módní dům oznámil své rozhodnutí představit obě kolekce světu, musel si vyžádat povolení rodiny. Otec zesnulé zpěvačky Mitch Winehouse po schválení uvedl: "Amy si práci při navrhování užívala. Určitě by chtěla, aby se výsledky její práce dostaly k veřejnosti."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY