Radio Wave Stimul festival zve fanoušky v říjnu do Divadla Archa: přijede i Peaches

13.08.2011 13:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Peaches
© stimul-festival.cz
Radio Wave hlásí propojení se Stimul festivalem! V sobotu 1. října společně uspořádají Radio Wave Stimul festival v pražském Divadle Archa. Jeho prostor ožije na celý den nejen hudbou. Na řadu workshopů, přednášek a projekcí naváže koncertní a DJ program se zahraničními hvězdami hned několika alternativních žánrů. Vrcholem noci bude jistě vystoupení kontroverzní elektronické provokatérky Peaches.

"Stimulovat posluchače novou hudbou je jedním z podstatných cílů Radia Wave a jakožto milovníci koncertů pak přirozeně vyhledáváme situace, jak naši snahu přenášet i mimo digitální svět," říká hudební dramaturg této stanice Tomáš Turek. "Radio Wave Stimul festival je tedy dalším vyústěním snahy dát najevo, že jsme stále naživu a v plné síle," dodává. Radio Wave bude z pražského Divadla Archa vysílat živě a koncerty také uslyšíte v jeho vysílání v následujících týdnech ze záznamu.

Hudební program večera a noci bude opravdu pestrou hostinou! Vystoupí alternativní hiphoppeři Shabazz Palaces, kteří jsou vedlejším projektem Ishmaela "Butterfly" Butlera z respektovaných Digable Planets. Milovníci syntezátorů si přijdou na své s hvězdami aktuální vlny tzv. "hypnagogického popu" Emeralds, svůj potemnělý post-punk představí The City Kill z Dánska a do tajů zvuku klasického nástroje nás zasvětí islandská violoncellistka Hildur Gudnadóttir. Na závěr ale všechny roztančí DJ-set elektronické superstar Peaches.

Samotným koncertům, které z této spolupráce vzejdou, budou předcházet přednášky, diskuze a workshopy s českými i zahraničními hudebníky, návštěvníci nebudou ochuzeni o projekce videoklipů, záznamů koncertů a hudebních filmů. "Chceme, aby Divadlo Archa žilo současnou alternativní hudbou celý den," vysvětluje ředitel Stimul festivalu Jan Vávra.

Cena vstupenek je v předprodeji 250 Kč a na místě 350 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY