- musicserver.cz">

Dallas Green: "Působení v Alexisonfire mě zabíjelo"

14.08.2011 14:32 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

City And Colour
© facebook/cityandcolour
Před několika málo dny zmizeli z hudební mapy Alexisonfire - vlajková loď kanadského post-hardcoru, jež v letošním roce oslavila deset let působení na scéně. Bouřlivý rozpad, který zapříčinil odchod dvojice kytaristů Wadea MacNeila a Dallase Greena, nepřišel náhle, jak by se na první pohled mohlo zdát. "V Alexisonfire jsem chtěl skončit už před více než rokem," řekl Green, pro něhož bylo velmi složité skloubit fungování v kapele se svým sólovým projektem City And Colour. V rozhovoru pro Spinner dokonce přiznal, že mu pracovní vytížení způsobilo nemalé zdravotní problémy.

"Prodělal jsem nervové kolapsy. Byl jsem v nemocnici se zápalem plic. Dokonce jsem v noci v autobuse ležel a nekontrolovatelně brečel," prozradil Green, kterému zbytek kapely odchod rozmlouval, což bylo příčinou nepříliš přátelského konce Alexisonfire. "Myslím, že oni vůbec nechápali to, že jsem vlastně nebyl vůbec doma. Nechtěli, abych odešel. Říkali mi: 'Proč nemůžeš dál dělat to, co děláme my, prostě obě věci najednou?' Proto jsem odešel. Protože mě to prostě zabíjelo," pokračuje Green.

City And Colour...

... je úspěšný sólový akustický projekt kanadského multiinstrumentalisty Dallase Greena a jedna z příčin krachu Alexisonfire. Jeho název pochází ze jména hlavního protagonisty - Dallas = City (město) a Green = Colour (barva). Dnes třicetiletý Green pod tímto pseudonymem vystupuje od roku 2004 a má na kontě tři regulérní nahrávky, ta poslední "Little Hell" vyšla teprve před dvěma měsíci. Všechny si domácí kanadské publikum zamilovalo, s "Little Hell" Green dokonce vyhrál tamní hitparádu.

Zatímco Wade MacNeil má před sebou velkou výzvu v anglické kapele Gallows, Greenovi spadl velký balvan ze srdce. Konečně nemusí sedět na dvou židlích a naplno se může věnovat svému City And Colour. "Po těch deseti letech je kus mého srdce tam (v Alexisonfire), ale větší část bije pro tohle (City And Colour)," řekl závěrem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY