Nové desky pro 33. týden

14.08.2011 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Druhá polovina prázdnin je již tradičně slabší, ovšem spíše množstvím. Jinak se můžete těšit na hvězdné spojení Kanyeho Westa a Jay-Zho, klubové Nero, na metalisty Vader a na české Nuck Chorris Gang. Silné bude tentokrát country - představí se v něm americký herec Jeff Bridges a s druhým albem i Darius Rucker.
Pokud se v pondělí 15. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kanye West & Jay Z - Watch The Throne (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Jay-Z & Kanye West - Watch The Throne
Jay-Z a Kanye West se spojili pro nový projekt a společně natočili album s názvem "Watch The Throne". Vznikalo více než rok na různých místech zeměkoule - v Londýně, Abu Dhabi, Sydney, Paříži nebo v New Yorku - a produkce se ujali například The Neptunes, dlouholetý Westův spolupracovník Mike Dean nebo RZA. Album aktuálně reprezentuje v rádiích singl "Otis", ve kterém zazní vokál soulového velikána Otise Redinga vysamplovaný ze skladby "Try A Little Tenderness". Mimo něj si na "Watch The Throne" zahostovali například Beyoncé, Mr. Hudson, nebo Frank Ocean. Celkem bude album obsahovat dvanáct písní v případě standardní edice, deluxe verze jich nabídne o čtyři více. Zajímavý je i samotný obal a zpracování celého bookletu. To pro "Watch The Throne" vyhotovil věhlasný designér Ricardo Tisci, který pravidelně navrhuje módní kolekce pro Givenchyho. Album vyšlo o týden dříve digitálně na iTunes a stalo se číslem jedna v každé zemi na světě, kde je iTunes k dispozici, tedy ve dvaatřiceti zemích, což se doposud nikomu nepodařilo. Na Jay-Zho MySpace.com najdete k poslechu první dva singly.


Jeff Bridges - Jeff Bridges (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Jeff Bridges - Jeff Bridges
Amerického herce Jeffa Bridgese jsme doposud znali pouze z pláten kin, ale nyní ho můžeme spojovat i s hudebním světem, kam poprvé nakoukl již před jedenácti lety s albem "Be Here Soon". Aktuální eponymní deska je z velké části autorská a její historie se datuje ke snímku "Crazy Heart", kde hraje bývalou country star. Pro soundtrack k tomuto filmu Jeff Bridges nazpíval pět songů a tato zkušenost ho oslovila natolik, že se nakonec rozhodl dát dohromady celé album, které vychází na slavném labelu Blue Note. Bridges na desce mimo zpěvu hraje také na akustickou a elektrickou kytaru. Partnerem mu byl při nahrávání i slavný producent T-Bone Burnett a jako hostující vokalisté se po jeho boku objevili Ryan Bingham, Rosanne Cash, Sam Phillips a Benji Hughes. Ukázky všech skladeb nabízí internetový obchod Amazon.com.


Vader - Welcome To The Morbid Reich (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Vader - Welcome To The Morbid Reich
Dva roky po vydání osmé studiovky "Necropolis" se polští Vader hlásí o slovo s další nahrávkou. Deska s titulem "Welcome To The Morbid Reich" přináší dvanáct songů doplněných o přebal z dílny Zbigniewa Bielaka. Tematicky je album spjato se skandálem, o který se postaral režisér Lars von Trier na festivalu v Cannes, když údajně sympatizoval s Adolfem Hitlerem. Jak to vše koresponduje s příběhem nahrávky, můžete sami zjišťovat poslechem jedné z nových písní na MySpace.com kapely.


Darius Rucker - Charleston SC 1966 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Darius Rucker - Charleston SC 1966
Konečně, bezmála po roce od vydání ve Spojených státech, se k nám dostává druhé countryové album Dariuse Ruckera "Charleston SC 1966". Frontman Hootie & The Blowfish a především po dlouhé době výrazný zpěvák černé pleti hrající country pro jeho název zvolil rok a místo svého narození. Na desku zařadil celkem třináct písniček včetně jednoho duetu s Bradem Paisleym. Album produkoval Frank Rogers, který se společně s Ruckerem podílel i na skládání většiny písniček, a během nahrávání zavítali do studia i prominentní muzikanti jako kytarista Bryan Sutton či banjista Béla Fleck. Výsledek dopadl natolik dobře, že v Americe album dosáhlo nejen na vrchol countryové hitparády, ale zastavilo se těsně pod vrcholem i té bez rozdílu žánrů. Několik skladeb z této desky nahrál Darius Rucker na své MySpace.com.


Nero - Welcome Reality (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dubstep / drum'n'bass

Nero - Welcome Reality
Elektronické trio Nero, které má svou základnu v nepokoji zmítaném Londýně, vydává svou první studiovou desku. "Welcome Reality" vychází původně pod značkou labelu uznávaného dua Chase & Status MTA Records. Vydání bylo podpořeno celkem čtyřmi singly, z nichž ten poslední "Promises" zaútočil na fanoušky teprve nedávno - 7. srpna. Společně s dalším singlem "Innocence" si ho můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely, kde najdete oficiální videoklipy k "Promises", "Guilt" a "Me And You". Dodejme, že včetně uvedených skladeb najdete v tracklistu čtrnáct songů a mezi nimi i remix "Crush On You", původně od početné formace The Jets z Minneapolis, která s originálem slavila v roce 1985 obrovský úspěch.


Nuck Chorris Gang - Lovu zdar! (distribuce Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / rap / rock

Nuck Chorris Gang - Lovu zdar!
Česká kapela Nuck Chorris Gang je tu s druhým řadovým albem, kterému dala název "Lovu zdar!". Na desce najdete Nucka Chorrise přesně takového, jakého ho znáte - "tvrdé bluesové reefy a skákavé refrény mísící se s romantickými melodiemi nejnovějších trendů". Své si najdou i příznivci dechovky, latiny a aqua zumby. Sama kapela proklamuje, že textově je novinka daleko dotaženější než předchůdce, že konečně našla svůj styl a po většinu doby se drží lehčích témat plných recese, ironie, sarkasmu a nadhledu, ale samozřejmě nechybějí ani skladby o životě nebo vyloženě sebedestruktivní kusy. CD obsahuje desítku skladeb a jeden skit, na nichž se spolupodílel Jakub Štěpánik z Hoochie Coochie Band, Rudolf Brančovský z Poletíme? a krátce si zatroubil i Jaromír Hnilička. Role producenta se ujal Marian Jaslovský, který také na albu vystřídal několik nástrojů. Kompletní album si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Baxter Dury - Happy Soup (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / indie

Baxter Dury - Happy Soup
Britský indie hudebník Baxter Dury má v plánu se svou novou deskou "Happy Soup" zaútočit na publikum ve velkém. Nástupce šest let starého počinu "Floor Show" vznikal pod dohledem producenta Craiga Silveyho, jehož práci za mixem si vyžádaly i slavné kapely jako Arcade Fire nebo Arctic Monkeys. Sám Baxter vnímá svou třetí studiovku jako soubor příběhů s trochou psychedelie, nakažlivého smíchu a se sexem. Posuďte sami - na YouTube.com kanálu vydavatelství Parlophone si můžete poslechnout preview celé desky.


Dále vychází:

Derek & Clive - Rude And Rare (EMI)
Ecstasy Of St.Theresa - 10.10.10/Live (EMI)
Infinita Symphonia - A Mind's Chronicle (Mystic Production)
Různí - Baby To Be (EMI)
Různí - Much Loved Hymns (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY