Cher naživo nespoutaná a skvělá

10.08.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

DVD s názvem "Live In Concert" zachycuje profesionalitu a zábavnost zpěvačky Cher.
9/10

Cher - Live In Concert

Celkový čas: cca 110 minut
Cher je v showbusinessu téměř čtyřicet let. Za tu dobu její kariéra prošla mnoha vrcholy i pády, přičemž v posledních letech je opět na tom nejšpičatějším vrcholu díky albu a singlu "Believe". Dévédéčko "Live In Concert" nabízí záznam koncertu, který byl natočen právě když sláva okolo této desky kulminovala a hned na úvod je třeba napsat, že je opravdu povedené.

Cher, abych se přiznal, mě hodně překvapila. Jasně, člověk čeká velké hity (třeba coververze "I Still Haven't Found What I'm Looking For" původně od U2, "Walking In Memphis" Marca Cohna, "Believe", skvěle gradující předposlední "If I Could Turn Back Time" a další...), spousty převleků a podobně, ale vše to skvěle funguje pohromadě. Hlavní devízou je samotná Cher - je na ní vidět, že si úspěch opravdu užívá, ale hlavně, že je skvělá zpěvačka i herečka. Navíc si dovede dělat legraci i sama ze sebe, její hlášky se prostě musejí slyšet ("... dnes se projdeme mou pětatřicetiletou kariérou, což je trošku záhada, protože mně třicet pět ještě ani nebylo..."). Celý koncert má neskutečný náboj, až se člověk diví, že se v podstatě jedná "jen o hitparádový pop". Na scéně se ovšem stále dá na co dívat, spousty tanečnic a tanečníků, skvělá světla, efekty, promítací plátno... Show dotažena k dokonalosti. Nápaditě Cher vyřešila i pauzy mezi tím, kdy se převléká do celkem sedmi různých kostýmů. Jednou je to téměř ambientní instrumenálka, jindy taneční vložka s latinskoamerickými rytmy, přehled scén z jejích úspěšných filmů a podobně. Není to žádné umění, ale je to zábava. A skvěle udělaná. Navíc byla snímána pro HBO, takže i po této stránce je vše profesionální a bez chyb. Pro ne až tak silné angličtináře (ovšem při zpěvu to platí asi téměř pro všechny) jsou tu i anglické titulky po celou dobu vystoupení, což je u DVD od Warnerů téměř pravidlo a díky za to!

Koncert tedy vyšel na jedničku, podívejme se ale na bonusové materiály. Ty mohly být snad o něco bohatší, ale i tak jsou dostačující. V textové biografii se dozvíte pár základních věcí z její kariéry, můžete si prohlédnout všech sedm různých kostýmů v jejich nakreslené podobě, několik fotek, ale nejzajímavější jsou bezpochyby čtyři "stage films", tedy filmy, které byly během koncertu promítány při jednotlivých skladbách na plátno.

"Live In Concert" od Cher je po všech stránkách povedené dévédéčko, které má téměř vše, co od něj čekáte. Navíc Cher opravdu výborně zpívá a ví, jak se dělá pořádná show. Pokud jste fanoušky Cher, je to pro vás naprostá nutnost, ostatní právě na tomto mohou svým přátelům ukázat, jak jim dévédéčko skvěle hraje.

DVD k recenzi poskytla firma Warner Music.

DVD: Cher - Live In Concert
Hodnocení: 9/10
Celkový čas: cca 110 minut
Skladby na koncertě: I Still Haven't Found What I'm Looking For, All Or Nothing, The Power, We All Sleep Alone, I Found Someone, The Way Of Love, Half Breed, Gypsies, Tramps & Thieves, Dark Lady, Take Me Home, After All, Walking In Memphis, Just Like Jesse James, The Shoop Shoop Song, Dov'e L'Amore, Strong Enough, If I Could Turn Back Time, Believe


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY