Obří turné U2 pokořilo ve výdělcích i Rolling Stones

01.08.2011 11:07 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

U2
© Reuters
Megalomanské turné U2 před pár dny skončilo a muzikanti můžou být nadmíru spokojení. Celkový výdělek z koncertů totiž daleko přesahuje předchozí rekord, který několik let drželi Rolling Stones. Bono si totiž s ostatními vydělal přes sedm set třicet milionů dolarů.

Čísla mluví jasně: ke 30. červenci, kdy proběhla finální show v rámci kanadského festivalu Magnetic Hill Music Festival, měli U2 na účtě 736 137 344 dolarů. Během třech částí 360° Tour odehráli koncerty pro více než sedm milionů nadšených fanoušků. Rolling Stones si během poslední šňůry vydělali "jen" něco přes pět set padesát milionů dolarů.

Jak uvádí server Billboard.com, obrovský úspěch dvouletého turné prý zaručila jedinečná a naprosto unikátní produkce. Jde hlavně o kulaté pódium, které nabízí divákům skutečně širokoúhlý zážitek a dokáže zvýšit kapacitu koncertních prostor až o čtvrtinu.

Připomeňme, že kromě tohoto úspěchu se Bono a kytarista Edge dočkali ovací i se svým muzikálem "Spider-Man". I když to nikdo nečekal a nepředvídal, show se stala kasovním trhákem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY