Tori Amos odhalila obal a detaily k novému albu

17.07.2011 11:22 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Tori Amos - Night Of Hunters
© facebook interpreta
Americká muzikantka Tori Amos vydá v září svou dvanáctou studiovku "Night Of Hunters". Jak už víte, deska bude návratem k akustičtější fázi tvorby Tori a bude inspirovaná klasikou. Nyní byla odhalena titulka a prozrazeno i několik podrobností k albu a plánovanému turné.

Nahrávka vyjde (jako obvykle) digitálně, ve standardní CD edici a v deluxe a k dostání by měla být po 20. září. Sedmačtyřicetiletá Tori představí nové písně za doprovodu piana a smyčců (cella, housle a violy), v některých se objeví navíc i například klarinet, hoboj nebo flétna. Hudební personál desky tvoří garda nových hudebníků, Amos poprvé za více než deset let nespolupracovala se svou kapelou. Album vznikalo v Anglii, v jednom z cornwallských studií.

Tori Amos se v rámci propagace alba chystá i na své jedenácté turné - to bude započato 28. září ve finských Helsinkách a proveze muzikantku napříč Evropou. Všechny dosud zveřejněné zastávky můžete zkontrolovat tady. Zatím to vypadá, že české a slovenské fanoušky v domovině Tori mine, ještě pořád si ale mohou udělat výlet kupříkladu do Varšavy nebo Vídně.

Na Západě se rovněž šušká, že si Amos zahostuje v projektu producenta Jeymese Samuela nazvaného The Bullitts. Na desce "They Die By Dawn And Other Short Stories" si kromě ní střihnou cameo i Lucy Liu, Róisín Murphy, Passion Pit nebo Mos Def.

Tracklist "Night Of Hunters" vypadá takto: Shattering Sea, SnowBlind, Battle Of Trees, Fearlessness, Cactus Practice, Star Whisperer, Job's Coffin, Nautical Twilight, Your Ghost, Edge Of The Moon, The Chase, Night Of Hunters, Seven Sisters, Carry.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY