Herbertovo kontroverzní "Prase" přijde v říjnu

08.07.2011 18:49 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Matthew Herbert - One Pig
© facebook interpreta
Britský skladatel, hudebník a elektronický experimentátor Matthew Herbert vydá na podzim novou desku. Ponese název "One Pig" a v obchodech by měla být k dostání po 10. říjnu prostřednictvím labelu Accidental Records. Nahrávka tak po "One Club" (2009) a "One One" (2010) uzavře Herbertovu "One" trilogii, kolekci tří alb, z nichž každé je o jedné věci.

Deska "One Pig" vznikla, jak píše Matthew Herbert na svém oficiálním webu, "z nahrávek životního cyklu moderního prasete, a to od narození až na talíř, s cílem naslouchat životu malého chovného zvířete v rámci jinak zcela anonymního potravního řetězce".

To samozřejmě nemohlo zůstat bez odezvy. Sdružení People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) nahrávku odsoudilo jako počin, který se "baví utrpením zvířat", a na Facebooku spustilo kampaň, která má zabránit emisi alba. Herbert jejich akt omlouvá tím, že členové organizace si nezjistili klíčové informace o cílech a metodách vzniku nahrávky.

Matthew Herbert představí svoje "One Pig" naživo poprvé v září v londýnském Royal Opera House v rámci festivalu s prozaickým názvem Mike Figgis's Just Tell The Truth. Na chuť se níže můžete podívat na aktuální (byť lednový) klip ke skladbě "Dublin" z "One One".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY