Chystá se dokument o legendárním koncertu Judy Garland

24.06.2011 15:51 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Judy Garland
© facebook interpreta
Judy Garland skonala v sedmačtyřiceti letech, 22. června roku 1969. Našli ji předávkovanou barbituráty. Její legendární dvěma Grammy oceněný dvojdiskový živý záznam "Judy At Carnegie Hall" z roku 1961 se nyní stal podnětem pro nový dokumentární snímek nazvaný "Stay All Night". V tom se režisér Steven Lippman pokusí divákům odkrýt detaily comebackového koncertu, ze kterého neexistuje žádný videozáznam, pouze zmíněné audio.

Koncert se uskutečnil 23. dubna 1961 v newyorské Carnegie Hall a ve Státech je mu přezdíváno jako "nejvelkolepější noc v historii showbusinessu". Garland si tehdy, po rekonvalescenci ze závislostí na lécích a alkoholu, díky tomuto koncertu vysloužila nálepky jako "nejlepší bavička celého světa". "To vystoupení je kulturní mezník, magický okamžik. A neexistuje z něj skoro žádný záznam," dodal Jeffrey Friedman, jeden z producentů filmu. Tvůrci se chtějí pokusit o rekonstrukci vystoupení pomocí archivních záznamů a výpovědí lidí, kteří se koncertu zúčastnili.

Kaleidoskopický dokument se pokusí divákům osvětlit, co Garland zažívala, přiblížit její osobní život a zmapovat její vliv na americkou kulturu. Dosud není jasné, kdy bude dokončený, sledovat můžete zatím jen oficiální web projektu anebo si na chuť pustit živý záznam i dnes stále dokola omílaného songu "Over The Rainbow" v podání Judy Garland, která píseň nazpívala jako první. V záznamu z Carnegie Hall níže uslyšíte kromě charismatu i to, co umějí drogy a alkohol udělat s hlasem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY