Off Festival servíruje kultovní jména alternativního rocku i elektroniky

22.06.2011 09:33 - Radek Londin | foto: facebook interpreta

Flaming Lips na Off Festivalu 2010
© Jacek Poremba / off-festival.pl
Polský Off Festival, který se koná nedaleko Ostravy v polských Katowicích, jistě potěší všechny příznivce svěžích alternativnějších hudebních žánrů, jimž chybí podobná akce v Česku. Letos se uskuteční v termínu 4. až 7. srpna a jeho sestava je opět nabitá. Na své si přijdou fanoušci indie rocku, současné elektroniky, alternativního popu ale i okrajovějších experimentů. Vše se odehraje v relativně komorním prostředí lesoparku na okraji Katowic, kam se festivalové dění poprvé přestěhovalo v minulém ročníku, a to z nedalekých Myslowic.

Letos poprvé dostala pozvánku i česká kapela, konkrétně freak-folkové duo Dva. Hlavní taháky festivalu lze těžko vybírat, mnoho z kapel vládne vlastním subžánrům. Mogwai jsou klasici post-rocku, stejně výsadnímu postavení se těší indie rockoví Sebadoh nebo slowcorové trio Low. Za časem prověřené stálice se mohou považovat Primal Scream, Gang Of Four nebo Public Image Ltd. Silnou zámořskou scénu reprezentují například Jon Spencer Blues Explosion, Junior Boys, Blonde Redhead, Liars, Deerhoof, Oneida nebo Ariel Pink's Haunted Graffiti.

Nemohou chybět ani v současnosti žhavá jména: vyberme například elektronického šamana Dana Deacona, dubstepového futuristu Kode9, popaře jako Destroyer nebo Twin Shadow či proroky noise r'nb How To Dress Well.

Kompletní seznam účinkujících stejně jako podrobný line-up najdete na stránkách festivalu, skrze které se dostanete i na českého prodejce Eventim, kde lze zakoupit festivalové pasy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY