Adele má v USA opět double

17.06.2011 20:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Ono se to opravdu stalo: Lady Gaga s "Born This Way" po rekordním vstupu do žebříčku mohutně ztrácela, a nyní se tak před ni dostala Adele. Album "21" tím slaví desátý týden na čele. Navíc "Rolling In The Deep" stále vede singly před Pitbullem. Překvapením mezi deskami je úspěch jednoho broadwayského muzikálu.
Adele - Rolling In The Deep
© facebook interpreta
SINGLY - Na prvních dvou pozicích zůstali Adele a Pitbull, "Rolling In The Deep" si polepšilo o procento v rádiích (na 151 milionů impresí) a pohoršilo o osm procent v downloadech (224 tisíc), náskok před "Give Me Everything" ale udrželo, i když Pitbullův hit zaznamenal 11 % nárůst v rádiích (129m) a jen 3 % propad v downloadech (211k). Ze stupňů vítězů ale po dlouhé době vypadl "E.T.", dostali se před něj LMFAO s "Party Rock Anthem".

Na šestce je nyní "The Edge Of Glory" Lady Gaga, videoklip měl premiéru dnes, takže uvidíme, co to udělá s pořadím. Na devítce a desítce máme v Top 10 prémiově "Dirt Road Anthem" Jasona Aldeana a "Super Bass" Nicki Minaj. U obou se jedná o jejich první sólové Top 10. Country Aldeanovi pomohlo vystoupení na CMT Awards, kde prezentoval novou verzi s Ludacrisem. Zajímavost o "Super Bass" je to, že původně vůbec singlem být neměl, pravidelní čtenáři si určitě pamatují, co bylo jedním z impulsů ho nakonec vypustit.

Novinky uplynulého týdne vede Paramore, singl z třetích Transformers "Monster" debutuje na třicet šestce. Na 59. příčce máme country novinku "Remind Me" Brada Paisleyho a Carrie Underwood, na sedmdesát trojce startuje další Pitbullův track "Pause", devadesát čtyřku si vystřílelo "Bang Bang Bang" Seleny Gomez & The Scene.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Rolling In The Deep
  2. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
  3. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock - Party Rock Anthem
  4. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  5. Bruno Mars - The Lazy Song
  6. Lady Gaga - The Edge Of Glory
  7. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
  8. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  9. Jason Aldean - Dirt Road Anthem
  10. Nicki Minaj - Super Bass

Adele - 21
© facebook interpreta
DESKY - Upřímně ani nedokážu sepsat dostatek důvodů, proč by nějaká anglická Adele měla vést americký žebříček s deskou starou čtyři měsíce před horkou novinkou světové megaultrastar Lady Gaga. Ale prostě to tak je, "Born This Way" se po dvou týdnech propadlo za "21", které tak slaví desátý zlatý týden.

Opravdovým překvapením je ale bronzová pozice. Ta patří nahrávce muzikálu z Broadwaye "The Book Of Mormon". Ten digitálně vyšel už v polovině května s debutovým prodejem 13 tisíc kusů, nyní ale vyšel na CD a posbíral hned devět Tony Awards, čímž se mezitýdenní prodej zvedl o šílených 2116 %. 85 % připadlo na downloady a prsty má v tom i Amazon, který desku tři dny prodával za dva dolary. Jedná se o nejlepší umístění broadwayského muzikálu od "Hair", který v roce 1969 žebříček vedl. Zajímavostí je, že autory satirického "The Book Of Mormon" jsou tvůrci "South Parku".

Na čtyřce až šestce se umístily novinky. Vede je rapper Tech N9ne a výsledek desky "All 6's & 7's" je tak jeho nejlepším v kariéře, přičemž vydává minimálně jedno řadové album ročně. Ronnie Dunn je polovina country dua Brooks & Dunn a eponymní deska na pátém místě je jeho první sólovou. "Dirty Work" na šestce je pak čtvrtým počinem poprockerů All Time Low.

Z nižších pozic stojí za zmínku především Arctic Monkeys, čtvrtá řadovka "Suck It And See" debutuje na čtrnáctce. Co se týče příštího týdne, velkou šanci vyhrát mají Eminem a Royce da 5'9'' s EP "Hell: The Sequel" vzkříšeného společného projektu Bad Meets Evil. Konkurencí jim bude Jackie Evancho, Owl City a také nelze opomenout Adele.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21 (114, -5 %)
  2. Lady Gaga - Born This Way (100, -42 %)
  3. ▲ Různí - The Book Of Mormon: Original Broadway Cast Recording (61, +2116 %)
  4.  N Tech N9ne - All 6's & 7's (56)
  5.  N Ronnie Dunn - Ronnie Dunn (45)
  6.  N All Time Low - Dirty Work (44)
  7. Jason Aldean - My Kinda Party (41, +23 %)
  8. Brad Paisley - This Is Country Music (38, -29 %)
  9. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 38 (31, -20 %)
  10. Death Cab For Cutie - Codes And Keys (30, -71 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY