Osm finalistů české Air Guitar bude soutěžit o titul mistra

18.06.2011 09:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Air Guitar
© facebook interpreta
Druhé mistrovství ČR ve hře na imaginární kytaru má své finále. V rámci festivalu United Islands bude osm finalistů soutěžit 24. června o titul mistra republiky a postup do světového finále ve finském Oulu. Za favorita je považován loňský šampion Bedřich Babinoška Lévi, který se pokusí obhájit titul.

Letošní ročník je výjimečný tím, že se do finále probojovaly hned dvě dívky, které mají také velmi slušné šance na umístění. Pouze vítěz republikového kola se zúčastní světového finále Air Guitar World Championships ve finském Oulu, které se koná od 24. do 27. srpna. Odbornou porotu soutěže tvoří Lenny Trčková, Pavel Anděl, Zdeněk Primus, Vladimír Šťástka a další.

Air Guitar World Championships se koná každoročně ve Finsku, a to již od roku 1996. Soutěže se zúčastní více než dvacet zemí a finalistům pravidelně fandí tisíce lidí na otevřené scéně v Oulu. Organizátorem Air Guitar World Championships v České republice je Filip Černý, který řekl: "Disciplína Air Guitar má u nás vybudovanou tradici, proto lze očekávat úspěch českého reprezentanta na MS v Oulu 2011. Náš favorit Bedřich Babinoška Lévi se umění Air Guitar věnuje již několik let."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY