Colours Of Ostrava budou letos bez bariér

10.06.2011 16:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava (nove logo 2011)
© facebook interpreta
Desátý ročník festivalu Colours Of Ostrava, který se koná od 14. do 17. července v zeleném srdci severomoravské metropole, nabídne kromě silného line-upu také lepší servis pro návštěvníky se zdravotním znevýhodněním. "V rámci nového projektu 'Colours bez bariér' usnadníme handicapovaným divákům pobyt na festivalu, aby si mohli bez starostí užívat hudbu a další program," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Umožní tak všem bez rozdílu vidět jedinečnou show hlavních hvězd jako Grinderman, The Horrors nebo české stálice Jiřího Schmitzera a Monkey Business.

Kromě již tradičních výhod pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P, jako například zvýhodněná cena vstupenky a u ZTP/P doprovod zdarma, speciální tribuny nebo bezbariérová WC, letos nově přibude například možnost si zdarma objednat speciálně vyškoleného asistenta, který pomůže návštěvníkovi po celou dobu festivalu - i například při cestách z nádraží, do hotelu, na doprovodný program a podobně. "Na požádání také zajistíme dopravu osob po Ostravě speciálně upravenými automobily," doplňuje ředitelka. Návštěvníci se zdravotním znevýhodněním si také budou moci dopředu rezervovat bezbariérové ubytování v ostravských hotelích, popřípadě využít rezervovanou plochu v rámci stanového městečka. Zlepší se přístupnost na hlavní areál festivalu a pro snazší orientaci návštěvníků se zdravotním znevýhodněním bude k dispozici speciální mapa, blind friendly stránka na colours.cz a především dvě infocentra v pavilónu A na Černé louce a na Masarykově náměstí.

Od 1. června také začal fungovat kontaktní e-mail bezbarier@colours.cz a telefon 732 253 505. Zájemci se zdravotním znevýhodněním zde získají všechny potřebné informace a mohou si zde objednat uvedené speciální ubytování.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro, v e-shopu na www.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V předprodeji je nyní omezené množství osmi tisíc čtyřdenních vstupenek za 1 590 Kč. Po jejich doprodání bude do 13. července cena 1 890 Kč. Pokud nebude vyprodáno před zahájením festivalu, prodej na místě proběhne za cenu 1 990 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY