Češi teď nejvíc ujíždějí na Lambadě a Lady Gaga

01.06.2011 11:01 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Po delší době tady máme týden plný změn. České hitparády se doslova otřásly v základech a došlo k radikálním změnám na prvních místech. Dává to smysl, protože končí sezóna novinek a blíží se letní měsíce, kdy mnoho "velkých desek" nevychází. Je roztomilé spatřit mezi tím návalem novinek Dalibora Jandu...
Jennifer Lopez - On The Floor (feat. Pitbull)
© facebook interpreta
RÁDIA - Každý týden začínám od samotného vrcholu hitparády a ani v dnešním komentáři se nechystám udělat výjimku. Mám skvělou zprávu pro všechny fanoušky J.Lo, protože vaše favoritka má tento týden zlato. Dopomohl jí k tomu Pitbull (pozor, to je rapper, ne pes) a taky sampl ze slavné "Lambady". Skladba "On The Floor" tak vystřídala Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios a jejich "Hey (Nah Neh Nah)". Ti se ale nikam neztratili a skončili druzí (na špici byli pět týdnů). Zato se ztratil Israel Kamakawiwo'ole, který se skladbou "Over The Rainbow" dlouhou dobu okupoval vrchní pozice (propadl se ze třetího na dvacáté druhé místo). Čtvrtí zůstávají i nadále Black Eyed Peas a pecka "Just Can't Get Enough". Jinak z desítky už zmíním pouze Popcorn Drama s Ivanem Táslerem. Ti se spojili ve skladbě "Tak fajn" a před čtyřmi týdny byli se skladbou devátí. Pak se propadli do neznáma, ale tento týden se opět vynořili na desáté pozici. Jde momentálně o nejúspěšnější domácí skladbu.

Novinek tento týden není přehršel, ale pár jich tady máme. A jsou všechny domácí. Nejlépe se minulý týden dařilo rockové formaci Mandrage. Jejich nový singl "Františkovy Lázně" je tento týden na padesáté příčce. Pouze o osm pozic níže je Lucka Bílá (která se mimochodem poslední dobou objevuje v žebříčcích poměrně často), a to se skladbou "S ním ať jen sním". No a sním, či bdím, ale osmdesátý sedmý je navrátilec s nezaměnitelným chraplákem Dalibor Janda. Vítej zpátky, Dájo! Mimochodem, umístila se skladba "Dům v sedmém nebi", která určitě stojí za poslech.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Jennifer Lopez & Pitbull - On The Floor
  2. Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  3. ▲ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  4. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  5. Snoop Dogg - Sweat (David Guetta Version)
  6. Jessie J feat. B.o.B - Price Tag
  7. P!nk - Fuckin' Perfect
  8. Rihanna - S&M
  9. Avril Lavigne - What The Hell?
  10. Popcorn Drama & Ivan Tásler - Tak fajn

Top 100 RÁDIO 21/2011 - novinky:
50. Mandrage - Františkovy Lázně
58. Lucie Bílá - S ním ať jen sním
87. Dalibor Janda - Dům v sedmém nebi

Lady Gaga - Born This Way
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Má prognóza z minulého týdne se vyplnila. Lady Gaga je s nahrávkou "Born This Way" první (divil bych se, kdyby to někoho překvapilo). No jo, ale jak dlouho se tam udrží? Tento týden to sice vyšlo i přes vysokou konkurenci mezi dalšími novinkami, ale je známo, že mladí umělci se déle než týden neudrží. Na odpověď si budeme muset počkat do příštího týdne. Pokud jde o zmíněnou konkurenci, tak to je nová deska Čechomoru "Místečko" na druhém a Bryan Adams s novinkou "Bare Bones" na třetím místě. Jaké další zvláštnosti se skrývají v TOP 10? Tak především je to opět náš oblíbenec Dalibor Janda. Teď sice není v sedmém nebi, ale pokouší se o upřímnost. Alespoň to tak podle názvu "Já se přiznám" působí (teda pokud se opravdu přizná). Poslední novinkou v desítce nejprodávanějších alb je na desítce nový výběr dalšího předlistopadového zpěváka, Slováka tělem i duší Petera Nagye, nazvaný trochu zdlouhavě "More piesní. Hity a srdcovky - Zlatá kolekce".

Z těch dalších novinek vybírám novou desku Etc..., která je sice v IFPI uvedena jako Vladimír Mišík & Etc..., ale správně by mělo být Vladimír Merta & Etc... Jsem z toho zmaten. Naštěstí alespoň název mají správně - "Ponorná řeka". Umístěno je album na osmnáctém místě. Třicátá sedmá je výběrovka Jiřího Grossmana "Až tě náhodou potkám - Zlatá kolekce". Další chybu má IFPI na čtyřicáté první pozici. Má Nerez, ale správně by měl být Neřež. Alespoň že i tady souhlasí název alba "Kolektivní vina". Pokud se objeví chyby v názvech, tak mě prosím vás nenapadejte (jak se říká, "don't kill the messenger") a pište rovnou na IFPI. Děkuji za pochopení a těším se za týden. (Mimochodem, má prognóza na příští týden je Čechomor na prvním místě.)

Top 10 - prodejnost:
  1. new Lady Gaga - Born This Way
  2. new Čechomor - Místečko
  3. new Bryan Adams - Bare Bones
  4. Sade - Ultimate Collection
  5. Kabát - Banditi Di Praga
  6. AC/DC - Live At River Plate DVD
  7. Dalibor Janda - Já se přiznám
  8. ▼ Různí - Taneční Liga 129
  9. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  10. new Peter Nagy - More piesní. Hity a srdcovky - Zlatá kolekce

TOP 50 Prodejní 21/2011 - novinky:
1. Lady Gaga - Born This Way
2. Čechomor - Místečko
3. Bryan Adams - Bare Bones
10. Peter Nagy - More piesní. Hity a srdcovky - Zlatá kolekce
11. Různí - Kanikuly 2011
18. Vladimír Mišík & Etc... - Ponorná řeka
37. Jiří Grossman - Až tě náhodou potkám - Zlatá kolekce
41. Nerez - Kolektivní vina
43. Různí - Sensation - Celebrate Life (Czech 2011)
44. Různí - Piráti z Karibiku 4 O.S.T.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 21. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY