Imodium jsou na roztrhání. Chystají singl, klip a velké koncerty

25.05.2011 09:49 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Imodium
© Petr Adámek / musicserver.cz
Populární tuzemská formace Imodium má plné ruce práce. Její členové chystají nový singl "Polarity" a příslušný videoklip, pokračují ve svém koncertním turné a těší se na repete koncertu na vlnách Vltavy. Letos proběhne dokonce dvojkoncert - kapela na parníku brázdícím vody řeky vystoupí 29. a 30. června.

Jak název ochutnávky napovídá, singl se váže ke stejnojmenné poslední nahrávce formace. "Na album 'Polarity' do smrti nezapomenu. Být přijatý do kapely v době, kdy právě natáčí desku a dějí se kolem toho standardní věci od studia přes promo až po koncerty, byl pro mě křest ohněm. Thom se se mnou po první schůzce loučil slovy - za týden natáčíš," vzpomíná baskytarista Roman, který do skupiny přišel v době natáčení uvedeného alba.

K realizaci videoklipu si Imodium pronajali celé Benediktinské opatství sv. Václava, dominantu rodného Broumova. Natáčet se začne 4. června a na videoklipu se bude podílet tvůrčí skupina Popojedem, která už nahrávala klip k písničce "Břehy" a v minulosti pracovala také třeba s Tata Bojs a korejsko-americkým Ahn Triem. Výsledek spolupráce by měl být k vidění ještě tentýž měsíc. Zpěvák kapely Imodium Thom k přípravám dodává: "Na natáčení v klášteře se velice těším. Hlavně na to prostředí. Dostaneme se tam, kam běžný smrtelník nemůže. Mám rád tajemství a nestandardní věci. Mimochodem není jednoduché se dostat na takové místo. Například scénář kontroluje zástupce církve, abychom ji nějak nepohoršovali."

Výše zmíněné koncerty na parníku navazují na loňskou akci, která se u fanoušků setkala s velkým ohlasem. "Loňský parník všechny překvapil a zaskočil zároveň. Nacpalo se na něj přes dvě stě lidí a dalších sto se na palubu vůbec nedostalo. Letos jsou proto parníky dva a navíc budou pojaté jako oslava konce školního roku, takže očekáváme velkej mejdan," informuje kytarista Daniel s tím, že jako ozvláštnění muzikanti zahrají několik coververzí písní svých oblíbenců. Dojde tak třeba na kousky skupin Foo Fighters, Manic Street Preachers, Incubus, Nirvana a dalších. Vstupenky seženete v předprodeji v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY