Zemřel Ivo Pešák

09.05.2011 13:15 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Ivo Pešák
© Radka Fialová / ČTK
Česká countryová scéna přišla o další výraznou osobnost. Ve věku 66 let zemřel v pondělí ráno Ivo Pešák, dlouholetý člen Banjo Bandu Ivana Mládka. Médiím zprávu potvrdila jeho manželka Milada Pešáková. Podle ní byly příčinou úmrtí komplikace po operaci bypassu, kterou podstoupil před několika dny.

"Pro naši kapelu je to velká ztráta, Ivo byl takový punc Banjo Bandu hlavně na pódiích, kde byl jednou z nejpopulárnějších osobností, jakou jsem v životě poznal," nechal se slyšet Ivan Mládek a dodal: "Byl to muzikant, který jen vylezl na pódium, nemusel nic dělat a dav bouřil. Nejen tady v Česku, ale i v dalších zemích, kde jsme hráli."

Ivo Pešák se narodil 7. září 1944. V roce 1972 absolvoval pražskou konzervatoř, následně nastoupil do Středočeského symfonického orchestru v Poděbradech, kde jako klarinetista působil tři roky. Po krátkém působení na hudební škole se stal členem Banjo Bandu Ivana Mládka, kde hrál na klavír a zpíval. Příznivci televizního vysílání si Pešáka mohou pamatovat z pořadů Čundrcountry show, Country estráda, Cyranův ostrov a Cyranův poloostrov, ve kterých se objevoval často právě po Mládkově boku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY