I studenti si musejí odfrknout

08.05.2011 19:37 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Hudba, kelímky od piva, král majálesu, kelímky od piva, hudba... oslava studentského života, festivalové kapely, toi-toi, vyletněné počasí, klobása na tácku, trika s nápisem, levná vodka, předražené jídlo, poztrácené věci... prostě majáles ve Stromovce.

Majáles Praha 2011

místo: Stromovka, Praha
datum: 6. května 2011
Vystoupili: Tata Bojs, Prago Union, Sunflower Caravan, Skyline, Charlie Straight, Vypsaná fiXa, Sto zvířat, Chinaski, Divokej Bill a další
Fotogalerie

Majáles, Stromovka, Praha, 6.5.2011
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Majálesy patří k příjemému zakončení školního roku, pokud vám tedy zrovna nezkolabuje kamarádka, neukradnou vám peněženku, mobil, natočené materiály pro musicserver.cz, které bohužel neuvidíte, a tak celý den jste muzikanty otravovali zbytečně... Nicméně hudební program pražského majálesu se vyvedl grandiózně. Na zahajující intelektuály Republic Of Two postávalo pár ojedinělých hloučků s pivem, na končící Tata Bojs tancovala ta část Prahy, která se zrovna nedívala na hokej.

"Tak dej mi abecedu a sleduj, co s ní svedu!" rapuje Kato. V časných odpoledních hodinách vystoupila nejlepší česká hiphopová formace Prago Union (nebo alespoň jedna z nejlepších) se slovy: "Takhle brzo jsme snad nikdy nehráli." Poprvé vidět Kata, ne jenom slyšet, do čehož počítám i koncerty v Lucerna Music Baru za sloupem, na jedné noze a snaze neudusit se v kouřové cloně, byl opravdu zážitek. K čemuž přispělo i skvělé nazvučení stage, což u outdoorových akcí nebývá vždy zvykem.

"A tak často mluvím z patra, ze kterýho vedou neschody."

"Jsi kráska, stejně jako jsi i i zvíře, kotě, který moje rány líže, zároveň ale lev, co se ke mně probil přes moje mříže."

... Piše u nás někdo lepší texty než Kato?

Sunflower Caravan, Majáles, Stromovka, Praha, 6.5.2011
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Věčná otázka, je lepší hlouček věrných fanoušků, nebo stádo ovcí? Les rukou na UDG v někom vyvolává nadšení, v někom skepsi. Fanynky Vrzák bros., černých nehtů a hranatejch brejlí s plakátem "Twilightu" v pokojíčku si však přišly na své. Na menší stagei mezitím zahráli Sunflower Caravan, představili nový song beze slov s pracovním názvem "Elvis" a opět potvrdili, že jejich největší síla spočívá v instrumentální podobě.

Wohnout, Majáles, Stromovka, Praha, 6.5.2011
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Wohnouty a Skyline uvidíte letos na fesťácích ještě minimálně stopadesátkrát a zábavové uskupení Mig 21 stačí vidět jednou, takže jste si mezitím mohli zaskočit na alternativu Fast Food Orchestra nebo na zdarma přístupnou Studenta stage. Zde hrála i nestudentská kapela Bek Ofis, která už se nejspíš těší na to, až se Vojta Dyk definitivně vybodne na Nightwork, a zaplní tak prázdné místo na trhu. Po problémech s odposlechy museli zahrát zkrácený set, a zvukař si mezitím nejspíš odskočil pro nudle a pivo, nebo možná musel pracovat taky zadarmo a mstil se všem kolem. Zcela opominuta mi bohužel zůstala rocková stage, která byla fakt daleko a navíc to byla... rocková stage. Přesto je vysoce pravděpodobné, že kapely se jmény Fousy Mojo, Vagyny dy Praga nebo Moury z roury předvedly excelentní vystoupení.

Tata bojs, Majáles, Stromovka, Praha, 6.5.2011
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Po Vypsané fiXe a MIDI LIDech přišli na řadu Chinaski. Nejhorší, co se vám může stát, že v polovině koncertu vystřízlivíte a zjistíte, že to není úplně ten funk, který chcete, nicméně pokud mě někdo viděl prvních několik písniček zpívat refrény s davem, včetně "Sejde z očí, sejde z mysli", všechno popřu.

Večer zakončili kryjící se Charlie Straight s Tata Bojs, vlastně ne, večer zakončili pánové ze security, kteří mi museli volat taxíka, řešit ukradené věci a vyslechnout si mírně hysterický výstup, a čtenáře musicserveru jistě potěší, že se Lukáš Benda posléze ztratil ve Stromovce. Ale nebojte, pak se zase našel.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY