David Guetta vyšetřuje krádež svého songu, najal si i lidi z Pentagonu

05.05.2011 11:31 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

David Guetta feat. Flo Rida and Nicki Minaj - Where Them Girls At
© facebook interpreta
Na počátku dubna nás David Guetta informoval o chystané desce, která má vyjít již tento měsíc. Přípravy však zkomplikovala krádež jeho nového singlu "Where Them Girls At". Zločin chce francouzský DJ za každou cenu rozkrýt - jak uvádí server bbc.co.uk, najal si proto i bývalého vyšetřovatele Pentagonu.

David Guetta ve svém prohlášení uvádí, že některé části nové písně ukradl neznámý hacker. Ten k nim přidal svou vlastní produkci a výsledek nahrál na internet s tím, že patří umělci. Skladba, ve které hostují americké hvězdy hip hopu Flo Rida a Nicki Minaj, se na síti objevila tento týden. Nahrávací společnost na to reagovala předčasným vydáním originální verze singlu.

K zapojení vyšetřovatele DJ řekl: "Musíme mít skutečného odborníka. Je to skutečně šílené, protože takové problémy má snad každý umělec." David Guetta je právě na turné po Británii, přesto se pokusil zvýšit ochranu svých hudebních archivů. Není to ale vůbec jednoduché. "V každém studiu je obvykle wi-fi připojení, díky kterému si zvukový inženýr a hudebník mohou navzájem posílat písně. Není až takový problém se do tohoto procesu zapojit zvenčí," vysvětlil.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY