Smashing Pumpkins oznámili novou desku, brzy začnou nahrávat

27.04.2011 17:42 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Smashing Pumpkins
© smashingpumpkins.com
Pro všechny fanoušky legendárních Smashing Pumpkins je tu dobrá zpráva. Formace v čele s Billym Corganem začne v květnu usilovně pracovat na nové nahrávce. Placka dostala do kolébky název "Oceania". Ještě než se novinka objeví na pultech, Smashing Punpkins přemýšlejí také nad turné. Nové koncerty by měli začít plánovat na srpen.

Podle oficiálního prohlášení se má jednat o "desku v desce". Bude navíc součástí obsáhlého opusu "Teargarden By Kaleidyscope", na který upozorní v průběhu příštího týdne ještě posledním kouskem "Owata". Pak se muzikanti budou plně věnovat novému dílu, které má přinést dalších deset songů. Přesný termín vydání (prostřednictvím internetu) není zatím jasný, prozatím se hovoří o září.

Avizovaná novinka Smashing Pumpkins by měla vyjít u labelu EMI, se kterým formace podepsala novou smlouvu. Lídr kapely je z kontraktu nadšený - kromě obsáhlého servisu se vydavatelství postará o opětovné vydání alb skupiny z let 1991 až 2000. Nahrávky vyjdou ve zremasterovaných luxusních edicích a každá bude napěchovaná bonusy.

Kampaň má trvat až do roku 2013. V příštím roce label znovu vydá několikanásobně platinovou desku "Mellon Collie And The Infinite Sadness" z roku 1995, pětidiskový set "The Aeroplane Flies High" vydaný původně o rok později a novou verzi CD "Adore". Ta poprvé vyšla v roce 1998. V roce 2013 se fanoušci mohou těšit na souhrnný balíček alb "Machina/The Machines Of God" a "Machina II: The Friends & Enemies Of Modern Music". V témže roce vyjde také kolekce toho nejlepšího.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY