Debbi dobývá Česko

20.04.2011 10:16 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Debbi vypadla z první Česko Slovenské SuperStar a lidi by na ni pravděpodobně zapomněli, kdyby koncem loňského roku nevtrhla do českých rádii se singlem "Touch The Sun", který je doteď nejhranější českou skladbou. Nyní je tady stejnojmenná deska, která dosáhla až na vrchol prodejní hitparády.
Martin Solveig & Dragonette - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Dneska bude komentář rádií poněkud kratší než obvykle. Důvod? Není těžké žebříček uhádnout. Za minulý týden se neudála v podstatě žádná změna. Pokud jste četli komentář posledně, tak máte zhruba představu, jaká je momentální situace. Prvních pět míst zůstalo absolutně beze změny. První příčku i nadále okupuje producent a DJ Martin Solveig s electropopovou kapelou Dragonette a singlem "Hello". Za ním zůstává havajský písničkář Israel Kamakawiwoʻole a jeho "Over The Rainbow" Třetí je remix skladby "Hey (Nah Neh Nah)" jazzrockové kapely Vaya Con Dios, který mají na starosti Milk & Sugar. Čtvrtá je lambáda Jennifer Lopez "On The Floor" s Pitbullem a na pátém místě kanadská rockerka Avril Lavigne a její "What The Hell?" z alba "Goodbye Lullaby". Zbytek top 10 také zůstává stejný, pouze se trochu změnilo pořadí. Svá nejlepší umístění v ní mají tento týden Pink (šestá s "Fuckin Perfect'), Black Eyed Peas (sedmé místo s "Just Can't Get Enough") a Alexandra Stan (osmá s "Mr. Saxobeat").

Novinky, ač je to k nevíře, nejsou tento týden žádné. Hitparádě chybějí i nějaké zajímavější momenty (postupy, pády). Snad bude příští týden zajímavější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  2. ▬ Israel Kamakawiwoʻole - Over The Rainbow
  3. ▬ Milk & Sugar vs.Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  4. Jennifer Lopez & Pitbull - On The Floor
  5. Avril Lavigne - What The Hell?
  6. Pink - Fuckin' Perfect
  7. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  8. ▲ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  9. Katy Perry - Firework
  10. Debbi - Touch The Sun

Debbi - Touch The Sun
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Zato v prodejní hitparádě jsme se zas po nějaké době dočkali změny. Je jí teprve sedmnáct a kromě toho, že stihla vyhrát cenu Anděl za skladbu "Touch The Sun" (která je už šestnáct týdnů nejhranější českou skladbou v rádiích), si teď také připisuje první místo v prodejní hitparádě. Kdo? Zpěvačka, kterou většina z vás zná jako Debbi, je tento týden první s deskou, která nese jméno jejího největšího hitu, tedy "Touch The Sun". Kabát s "Banditi Di Praga" tak opět sestoupil na druhé místo (což ale rozhodně není žádná ostuda). Za ním na třetím místě duetí Lucka Bíla na albu "Duety naBílo". Na čtvrtém místě je další novinka. Rockeři Foo Fighters v čele s Davem Grohlem nachystali již sedmou studiovou desku "Wasting Light", která teď slaví obrovský úspěch ve světě. U nás tedy zatím čtvrté místo. Na páté pozici je opět novinka, a to od Luboše Pospíšila & 5P. Má název "Chutnáš po cizím ovoci". A aby toho nebylo málo, tak v TOP 10 je ještě jedna novinka, a tou je výběr "Taneční Liga". Tentokrát s pořadovým číslem 128.

Tím ale výčet novinek nekončí. Na patnáctém místě je výběr "Zumba Hits". Vydání této kompilace úplně rozumím, protože když už se z nás pomalu začíná stávat zumba národ, tak proč to nezpeněžit, že? Nestoři českého bigbítu Katapult mají na třicátém devátém místě album "Zlatá deska (25 let Live)", které je sice v hitparádě nově, ale novinka to není ani náhodou (viz naše recenze). Zato album "So Beautiful Or So What" od Paula Simona novinkou je. V pořadí už dvanáctá studiová nahrávka v jeho sólové diskografii je tento týden na čtyřicátém prvním místě. O příčku níže jsou s novinkou "Into The Wild" legendární hardrockeři Uriah Heep. Poslední novinkou na čtyřicátém osmém místě je pak nahrávka "Oh My God!" od domácí kapely Eddie Stoilow.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Debbi - Touch The Sun
  2. Kabát - Banditi Di Praga
  3. Lucie Bílá - Duety naBílo
  4. new Foo Fighters - Wasting Light
  5. new Luboš Pospíšil & 5P - Chutnáš po cizím ovoci
  6. new Různí - Taneční Liga 128
  7. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  8. R.E.M. - Collapse Into Now
  9. Rytmus - Kraľ
  10. Divokej Bill - Unisono (Best Of 2000-2010)

TOP 50 Prodejní 15/2011 - novinky:
1. Debbi - Touch The Sun
4. Foo Fighters - Wasting Light
5. Luboš Pospíšil & 5P - Chutnáš po cizím ovoci
6. Různí - Taneční Liga 128
15. Různí - Zumba Hits
39. Katapult - Zlatá deska (25 let Live)
41. Paul Simon - So Beautiful Or So What
42. Uriah Heep - Into The Wild
48. Eddie Stoilow - Oh My God!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 15. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY