To nejlepší od Glorie Estefan podruhé

04.07.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Zpěvačka Gloria Estefan se dočkala už druhého výběru svých největších hitů.
6/10

Gloria Estefan - Greatest Hits Vol. II

Celkový čas: 60:46
Gloria Estefan patří do té kategorie zpěvaček, kterou asi hodně Čechů ani tak moc nezná, ale její písničky ano. Hrála své latinskoamerické skladby dávno před tím, že Ricky Martin, Enrique Iglesias a další rozpoutali téměř mánii po podobné hudbě, a navíc vydala už duhý díl svých největších hitů.

Cédéčko má jen něco přes hodinu a obsahuje tři novinky a jeden remix, což svědčí o poněkud brzkém vydání, kdy na něj nebylo až tak co dát. Pro stručné seznámení s tvorbou této charismatické zpěvačky však stačí, protože zachycuje vše podstatné z její anglicky zpívané tvorby několika posledních let.

Nejsilnější je Gloria v rychlých a nadupaných skladbách jako jsou úvodní "Turn The Beat Around", "Oye" nebo "You'll Be Mine", při nichž zjistíte, že latinské rytmy obsahují tolik sluníčka a pohody, že se vlníte, i když je venku hnusně, prší a doma vám navíc netopí. Gloria disponuje natolik zajímavým hlasem, že vám nebudou vadit ani aranžerská klišé, které latinskoamerické hitovky zákonitě obsahují. Někoho může prudit i její coververze "Everlasting Love", která se dočkala už tolika předělávek, že je jedno, kdo to zpívá, jen ať už to skončí! V baladické rovině se Glorii občas daří, občas ne. Vyloženě nepovedený je její duet s chlapeckou kapelou 'NSync "Music Of My Heart", ostatní jsou prostě jen průměrné, výjimku tvoří někdejší olympijská hymna "Reach", jejíž kvality člověk ocení až s několikaletým odstupem.

Album obsahuje i tři nové skladby a jeden remix. "You Can't Walk Away From Love" je pomalá příjemná baladička postavená na vybrnkávání na akustické kytaře, orchestru a silném refrénu. "Out Of Nowhere" má rytmus mnohem rychlejší a klidně by se po bok jiných Gloriiných hitů mohl zařadit, poslední nová věc "I Got No Love" zní, jako by vypadla z desky Jennifer Lopez, což mně osobně je velmi nepříjemné. Závěrečný remix snad prvního velkého hitu ještě s Miami Machine zde s názvem "Y-To-Conga" je šestiminutovou ukázkou remixérské nemohoucnosti a zbytečnosti. Vysvětlením je snad to, že se jedná o vůbec první remix Gloriina syna Nayiba a Gloria má syna velmi ráda...

Druhý výběr největších hitů Glorie Estefan se může hodit snad těm, kdo chtějí mít doma nějakou "typickou" popovou desku s latiskoamerickým nádechem. Písničky jsou to pěkné, ale to je vše. Komentáře k jednotlivým skladbám od Glorie jsou sice fajn, ale potěší asi jen fanoušky. To však neznamená, že by její bubínkové orgie nezněly v kontextu s běžným evropským popem poměrně svěže. Ale už té latiny bylo kolem nás dost, nemáte pocit?

CD k recenzi poskytla firma Sony Music / Bonton.

Album: Gloria Estefan - Greatest Hits Vol. II
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 60:46
Skladby: Turn The Beat Around (Classic Mix), Everlasting Love (Video Version), Reach, If We Were Lovers, You'll Be Mine (Party Time), Heaven's What I Feel, Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, I'm Not Giving You Up, Music Of My Heart, Oye, You Can't Walk Away From Love, Out Of Nowhere, I Got No Love, Y-Tu-Conga


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY