Jamie Cullum zve fanoušky na koncert do kin

17.04.2011 08:00 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jamie Cullum
© jamiecullum.net
Ostrovní festival Cheltenham Jazz Festival se chystá oslavit návrat mladičké jazzové superstar Jamieho Culluma nečekaným způsobem. Zpěvák se sice ujal role hostujícího ředitele tohoto festivalu, ale zároveň bude jeho vyprodaný festivalový koncert přenášen živě do více než čtyřiceti kin po celé Británii, Irsku a zbytku Evropy. "Sinatru v teniskách", kterého jsme měli možnost slyšet v Česku prozatím jen jednou, opět uslyšíme v neděli 1. května od půl desáté hodiny večerní.

O distribuci do Evropy a tudíž i do Česka se postará společnosti Aerofilms. Její zástupce Jiří Šebesta k akci řekl: "Mám ze spolupráce s cheltenhamským jazzovým festivalem a Jamiem Cullumem obrovskou radost a těší mě, že můžeme přinést jazzovou hudbu divákům po celé Evropě v přímém přenosu. Společnost Aerofilms se v posledních několika letech zabývá distribucí operních, činoherních a baletních přenosů a je skvělé, že teď do svého portfolia můžeme zařadit i umělce Jamieho formátu." Kompletní seznam českých a slovenských kin, kam bude koncert přenášen, najdete pod článkem.

Jamie Cullum zahraje exkluzivní set složený z klasiky, jeho posluchačsky nejoblíbenějších skladeb a v neposlední řadě materiálu, který dosud nikde neuveřejnil. Přímý přenos jeho koncertu nabízí jedinečnou příležitost tisícům jazzových fanoušků od Edinburghu po Berlín zažít kouzlo jednoho z nejlepších jazzových festivalů současnosti v přímém satelitním přenosu na plátnech kin. Zároveň to bude poprvé, co Jamie při koncertě využije webové sociální sítě Twitter, jejímž prostřednictvím bude aktivně komunikovat s fanoušky po celé zemi.

Seznam kin v České republice a na Slovensku:

Děčín - kino Sněžník
Dunajská Streda - multikino Cinemax
Košice - multikino Cinemax,
Nitra - multikino Cinemax
Olomouc - kino Metropol
Ostrava - Dům kultury města Ostravy
Praha - kino Světozor
Poprad - multikino Cinemax
Prešov - multikino Cinemax
Skalica - multikino Cinemax
Trenčín - multikino Cinemax
Trnava - multikino Cinemax
Žilina - multikino Cinemax


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY