Sperm Festival hlásí návrat do MeetFactory

14.04.2011 18:10 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Sperm Festival 2011
© facebook interpreta
Fanoušci elektronické hudby se už jistě nemohou dočkat letošního Sperm Festivalu. Pátý ročník se uskuteční od pátku 22. do neděle 24. dubna v pražském klubu MeetFactory. Tento rok nese podtitul "Překračování stínu".

Už přídomkem organizátoři odkazují na umělcovo překračování hranic hudebního a uměleckého žánru nebo překročení stínu hudebního průmyslu. Reflektuje i doposud nesmělé a téměř neúspěšné snahy české hudební komunity překročit svůj stín a vybojovat si místo na evropské nebo světové scéně v kontrastu s hudebníky okolních postkomunistických zemí. Mezi prvními oznámenými umělci jsou australští elektropopoví Architecture In Helsinki, ceněný britský vizionář a DJ James Holden, holandský dubstepový matador Martyn nebo Švýcarka Kate Wax s kapelou.

Nebude chybět ani tříčlenný německý projekt Brandt Brauer Frick. Ten novátorským způsobem spojuje prvky orchestrální akustické kompozice s minimal technem. Vizuální program zastoupí například domácí Forma s ozvučováním klasického němého filmu Gustava Machatého "Erotikon", z Turecka přijedou představit svůj přístup k tvorbě vizualizací Candas Sisman a Denis Radev, a to jak v audiovizuální performance, tak přednáškou. Kompletní program najdete na stránkách sperm.cz.

Vstupenky - permanentky na celý festival seženete za 550 Kč (+ poplatky) do 22. dubna. Jejich distribuci zajišťují prodejní sítě Ticketportal, Ticketstream, Ticketpro. Jednodenní lístky na pátek a sobotu stojí v předprodeji 290 Kč, na místě 390 Kč. Neděle je pro návštěvníky zdarma.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY