Gipsy.cz útočí na fanoušky s "Desperadem"

08.04.2011 13:35 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Gipsy.cz
© Indies Scope Records
Po třech letech čekání se Gipsy.cz hlásí o slovo s novou nahrávkou. Deska dostala do kolébky název "Desperado" a na pultech se objeví 22. dubna. O vydání se postará společnost Supraphon.

Jak název novinky napovídá, Gipsy.cz tentokrát vsadili na "mexicanský" western. "Album vznikalo tři roky a každý rok představoval jednu fázi. Právě proto je na něm znát, jak se zvuk vyvíjí z jednoho druhu do jiného. Celé album vznikalo v mém vlastním malém studiu Bangatone, o produkci jsem se postaral zcela sám, konečně..." vysvětlil Radek Banga.

Podle oficiálního tiskového prohlášení se fanoušci mohou těšit na nové zvukové moduly s nabídkou rytmických fajnovostí a nejrůznějších efektů. Kytary, housle, basa či akordeon jsou však trvale platné. Banga navíc prozradil: "'Desperado' je osobní výpověď. Říká, že nic není takové, jaké se to na první pohled zdá. V podstatě jsem tím chtěl poukázat na lidské předsudky, jak rychle soudíme někoho, koho vůbec neznáme, a jak málo stačí, abychom podlehli vlivu médií. Známe to všichni - politik, co se tváří mile a maže nám med kolem huby, ovšem v pozadí jsou korupce, lži a podvody. Písnička 'Desperado' je příběh o tom, jak se mýlíme a jsme sami překvapeni, když to zjistíme."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY