Festival Mezi ploty chystá velké oslavy narozenin

04.04.2011 09:17 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tomáš Klus
© Sony BMG
Blíží se festival Mezi ploty, který letos oslaví dvacáté narozeniny. Bude se konat v Psychiatrické léčebně Bohnice ve dnech 28. a 29. května a při té příležitosti se fanoušci mohou těšit na party s velkou kulturní přehlídkou. S humanitárním posláním přijedou Psí vojáci, Blue Effect, The Plastic People Of The Universe David Koller, Dan Bárta, Divadlo Na Zábradlí a Arnošt Goldflam.

Kromě fanoušků muziky se tedy dočkají i příznivci divadla. Na více než jedenácti scénách vystoupí přes sto čtyřicet divadelních a hudebních souborů v pestré multižánrové směsici. Šest scén věnovaných dramatickému umění obsadí herci z předních českých divadel, jako je Divadlo Na Zábradlí či Husa na provázku, ale i z mnoha zajímavých menších souborů. Ti všichni předvedou širokou škálu divadelních forem. Zastoupena tak bude i činohra, interaktivní divadlo, pohybové divadlo, pouliční divadlo, experimentální divadlo, taneční skupiny, pantomima nebo autorské čtení. Kompletní program najdete na stránkách meziploty.cz

Kromě již zmíněných interpretů a kapel vystoupí také Garage nebo Plexis a také instrumentalisté ze Sunflower Caravan, čerstvá krev českého hardrocku v podobě Dilated či romantický písničkář Tomáš Klus. Malý bonbónek je letos připraven také pro fanoušky pohyblivých obrázků. V bohnickém areálu se totiž bude promítat výběr snímků ze spřáteleného filmového festivalu Jeden svět. Zvláštní novinkou pak bude hromadné cvičení takzvané jógy smíchu. Tuto tajemnou praxi čistého smíchu bez humoru do našich končin vnáší známý psychiatr Karel Nešpor.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketstream. Jednodenní lístky stojí 250 Kč a dvoudenní 470 Kč. Při zakoupení jednodenních vstupenek na místě v ceně 280 Kč platí zvýhodnění pro rodiče s dětmi a pro studenty. Děti do 14 let v doprovodu dospělé osoby zaplatí 120 Kč a držitelé karty ISIC zaplatí po předložení průkazu 200 Kč. Děti do výšky jednoho metru v doprovodu rodičů a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P (+ asistent) mají vstup zdarma.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY