Adele vede alba rekordních devět týdnů

28.03.2011 20:29 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Dlouho předlouho se nestalo, aby jeden interpret měl takovou nadvládu nad oběma žebříčky. Už osm týdnů má na kontě v singlech a o týden více v albech mladá Angličanka. Adele prostě uhranula svět, a to se nemusela svléknout, nosit na sobě hovězí nebo ptačí klec, zkrátka jí k úspěchu stačil její božský zpěv.
Adele - Someone Like You
© facebook interpreta
Komu není rady, tomu není pomoci. Přesně tohle přirovnání mě napadá na britskou část obyvatelstva. Adele se po pouhém týdnu na dvojce opět vyhoupla na zlatou příčku. Vést žebříček osm týdnů se už dlouho žádnému z interpretů nepodařilo. Slušně vyletěli na trojku Black Eyed Peas, jejich "Just Can’t Get Enough" po lehce brutálním "The Time" je příjemným osvěžením. Nejvyšší novinka je na jedenáctce: Susan Boyle spojila síly s komikem Peterem Kayem.

Kalifornské duo LMFAO představuje "Party Rock Anthem" na dvacet dvojce, místo za nimi jsou Glee s Jacksonovým "Thrillerem" a "Heads Will Roll" Yeah Yeah Yeahs. Devětadvacátá je Katy Perry a "E.T." ve verzi s Kanyem Westem. Původně měla jít do obchodů v Británii ta s Tinie Tempahem, k tomu ale evidentně nedošlo. Nový singl posílá do éteru i Cee Lo Green, s "Bright Lights, Bigger City" mu pomohl nováček Wiz Khalifa.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Someone Like You
  2. Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath
  3. Black Eyed Peas - Just Can’t Get Enough
  4. The Wanted - Gold Forever
  5. Jessie J (feat. B.o.B.) - Price Tag
  6. Rihanna - S&M
  7. Wiz Khalifa - Black And Yellow
  8. Dr. Dre (feat. Eminem) - I Need A Doctor
  9. Adele - Rolling In The Deep
  10. Lady Gaga - Born This Way

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Je to neuvěřitelné. Adele vede britský albový žebříček už devět týdnů a to se za dva roky, kdy je tento žebříček mým posláním, ještě nestalo, aby jeden interpret vydržel na jedničce tak dlouho. Neohrozili ji ani The Strokes, ti za "Angles" získávají rozpolcené recenze a to se odrazilo i na prodejích. S pianistou a skladatelem Burtem Bachararem spojil síly Ronan Keating a ještě předtím, než se svými Boyzone vydá na konci roku novou placku, potěšil své fanoušky zajímavým a jímavým počinem "When Ronan Met Burt". Vcelku negativně se kritici staví k debutu Nicole Scherzinger "Killer Love". Osmé místo ale zase tak negativní výsledek není. Ať už se o něm píše cokoli, Chris Brown se po albovém i osobním průseru z roku 2009 dává do kupy a desáté místo s "F.A.M.E." to lehce potvrzuje.

Nová a chválená deska Duran Duran "All You Need Is Now" zaujala jedenáctou pozici. Místo za nimi je Joe Bonamassa. Čtrnáctý je nejnovější živák od Green Day s poetickým názvem "Awesome As Fuck". Americká banda je i na šestadvacítce: Cage The Elephant představili úspěšně světu svůj druhý počin "Thank You, Happy Birthday". Čtyřicátý je velšský tenorista Wynne Evans s tklivými písněmi nahranými pod názvem "A Song In My Heart".

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. Adele - 19
  3. N The Strokes - Angles
  4. Jessie J - Who You Are
  5. N Ronan Keating & Burt Bacharach - When Ronan Met Burt
  6. ▼ The Overtones - Good Ol Fashioned Love
  7. Rihanna - Loud
  8. N Nicole Scherzinger - Killer Love
  9. Elbow - Build A Rocket Boys!
  10. N Chris Brown - F.A.M.E.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY