Novinka The Chancers přinese češtinu, hip hop a obal z Mexika

11.03.2011 14:48 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Chancers
© facebook interpreta
Před časem nám česko-britští The Chancers prozradili první informace o očekávané placce "Age Of Rudeness" a nyní přidávají další detaily. Nahrávka, která vychází na jaře a jejíž slavnostní křest proběhl 10. března v pražském Paláci Akropolis, fanouškům přinese spoustu překvapení včetně obalu od mexického výtvarníka Chema Skandala.

Na novince se podílelo celkem pět producentů jako třeba expert na elektroniku Ecson Waldes nebo Mike Traffik. Celkové přípravy zabraly dva roky a probíhaly v několika studiích. Natáčelo se v Praze i v Glasgow, odkud pochází kytarista The Chancers Marco McKee. Muzikanti k nahrávání dodali: "Do natáčení jsme šli s jasným záměrem: udělat zvukově pestrou desku, na které budou zřejmé kořeny muziky, ze které vycházíme, ale i že si dobře uvědomujeme, že se píše rok 2011." Snaha hrát si, bavit se a zkoušet nové přístupy se promítla do všech složek alba včetně textů. "Přestože náš zpěvák je Brit, na desce zazní hned několikrát i čeština. Přišlo nám vtipné některým kapelám ukázat, jak to může znít, když se schovávají za angličtinu, kterou dobře neovládají," prozradil ještě saxofonista Honza Vedral.

K samotným písním The Chancers řekli: "Přestože ve čtrnácti písních na albu střídáme nálady i styly od punku 'Further From The Truth' po ozvuky britské nezávislé popové scény v písničce 'Daughter', bylo pro nás zároveň důležité zachovat si vlastní tvář. Přestože jednotlivé nahrávky na desce dělí roky i stovky kilometrů, celek tak nakonec mohl dobře zapadnout dohromady." Ze skladeb se sluší vypíchnout kousek "Looking For The Anima", v němž se skupina nechala inspirovat Carlem Gustavem Jungem. Ukázky k poslechu najdete na Bandzone.cz profilu formace.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY