Canny z Obří broskve vydává knihu komiksů

03.03.2011 16:54 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Canny / Obří broskev
© Michael Kratochvíl
Zpěvák a lídr kapely Obří broskev Jakub König alias Canny se odhodlal a po necelých osmi letech blogování vydává komiksovou knihu. Dílo vyjde pod názvem "Anjel" a jeho křest se bude konat ve čtvrtek 10. března v Dejvické nádražce.

Komiksové příběhy o andělovi, který přišel o křídla a nyní si na zemi vysluhuje svůj trest, vyjdou pod hlavičkou nakladatelství Plus, které má na seznamu například díla Ondřeje Neffa, Grahama Greena nebo Jaroslava Žáka.

"Svůj čas anděl tráví většinou nestřídmou konzumací alkoholu a lehkých drog a dlouhými rozhovory s přáteli," poodhaluje Canny hlavní zápletku. "Ve vedlejších rolích se tak objeví bezhlavá jeptiška, schizofrenní kostlivec i mimořádně pohledný bůh."

Slavnostního večera, jenž proběhne 10. března od 20 hodin v Dejvické nádražce, se zúčastní zmíněná skupina Obří broskev, která zahraje několik svých skladeb. Svou hudební troškou do mlýna přispěje svým setem i písničkář Xindl X. Samotný křest provede zpěvák Jaromír 99 (Preissnitz, Umakart) a Alois Nebel, kreslíř nádražáckého komiksu.

Cannyho komiksy si můžete prohlédnout zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY