Staří koně pořád umějí kopat

19.02.2011 05:00 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

All That Remains, jedni z dřívějších lídrů metalcore scény, zažívají v posledních letech stejně jako jejich kolegové z té starší žánrové generace ústup ze slávy a pomalu musejí předávat štafetu dravému mládí v podobě Bring Me The Horizon, Architects nebo Parkway Drive. Na podzim se přihlásili s albem "For We Are Many".
7/10

All That Remains - For We Are Many

Skladby: Now Let Them Tremble, For We Are Many, The Last Time, Some Of The People, All Of The Time, Won't Go Quietly, Aggressive Opposition, From The Outside, Dead Wrong, Faithless, Hold On, Keepers Of Fellow Man, The Waiting One
Vydáno: 12.10.2010
Celkový čas: 40:37
Žánr: Melodic metalcore
Vydavatel: Mystic production
A nutno říct, že novinka přece jen napravuje pověst po nepříliš povedeném předchůdci "Overcome". Disponuje sice velmi nevýrazným obalem, ale hudební náplň působí v rámci možností poměrně svěže. Samozřejmě nelze čekat od starých pardálů nějakou revoluci a dohnat mladé šelmy v tvrdosti a technické složitosti asi ani nejde, ale povedlo se jim napsat opravdu dobré skladby, album se poslouchá velmi dobře a jednoduše baví.

Začíná to už perfektní instrumentální poloskladbou/intrem, která plynule přechází v titulní věc, která je tou klasickou All That Remains hitovkou v tom nejlepším slova smyslu a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co tahle partička kdy stvořila. Z dalších skladeb se vymyká například skvělá variabilní píseň "Some Of The People, All Of The Time" s častými změnami tempa a končící nefalšovaným pomalým death metalovým závěrem s mocným hrdelním growlem. Hlavní singl "Hold On" je taky fajn song, ale možná až moc vyměklý a spíš připomíná nějakou věc od Avenged Sevenfold, ostatně i Phil Labonte se v průvodním videoklipu k této věci evidentně snaží stylizovat do M. Shadowse (černé brýle a podobně)

Závěrečná balada "The Waiting One" se nese opět v duchu Avenged Sevenfold, ten odklon od metalcore k současnému (respektive vlastně retro) melodickému bigbítu stadiónového charakteru je zcela jasný, podobně jako tento stylový přerod právě u A7X, Papa Roach nebo Sonic Syndicate.

All That Remains natočili očekávanou desku a těžko se od nich ještě dočkáme takové bomby, jako byla "The Fall Of Ideals", ale přesto je to deska zábavná a obsahuje rozhodně mnohem více povedených skladeb než její poměrně stereotypní předchůdce. Zamrzí snad jen vyměklá produkce, což už je bohužel standard u posledních desek, v nichž má producentské prsty Adam Dutkiewicz (jinak kytarista spřízněných Killswitch Engage a Times Of Grace).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY