Nightwish doplní novou desku navazujícím filmem

13.02.2011 11:24 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Nightwish
© villeakseli.com
Finští Nightwish už nějakou dobu pracují na nové desce a konečně prozradili pár nových informací. Jejich novinka se bude jmenovat "Imaginarium" a posluchačům přinese třináct kousků. Osazenstvo kapely je nyní v polovině nahrávání a pustilo se navíc i do filmu, který bude kromě názvu s albem sdílet i celkový koncept.

Jak stojí v oficiální zprávě, hlavním hrdinou snímku bude skladatel, který má bujnou představivost a dokáže si vysnít i další svět, do kterého uniká. Je to už starý muž, ale sám si myslí, že je stále mladík. Když spí, uniká do minulosti, kde se mu jakožto mladému míchají vize starce. Ve svých snech se snaží zpátky získat ty nejdůležitější vzpomínky.

Tuomas Holopainen, klávesák a hlavní skladatel Nightwish, měl tento projekt rozpracovaný už dva roky. Tehdy představil nápad svým kolegům v kapele a následně se o něm dověděl i Stobe Harju, režisér klipu ke skladbě "The Islander" z poslední desky "Dark Passion Play". Dostal tedy na starost režii chystaného filmu, jehož natáčení začne letos na jaře. Premiéru si odbude v příštím roce. Termín vydání studiové nahrávky zatím známý není.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY