Jessie J drtí Británii

06.02.2011 21:41 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Šílená Jessie J si už podmaňuje hudební fanoušky, kteří se po výtečných dvou singlech, které prozatím naservírovala, nemohou debutové desky "Who You Are" dočkat. Song "Price Tag", kde ruku k dílu přiložil i B.o.B., vystřelil z nuly rovnou na jedničku.
Jessie J - Price Tag
© facebook interpreta
Provokativní Jessie J naplňuje zvěsti BBC o tom, že by měla být objevem roku do puntíku, a to je teprve únor. Prvotní singl "Do It Like A Dude" protlačila na dvojku a ten následující "Price Tag" debutuje z nuly rovnou na čísle nejvyšším. Jsem zvědavá, jestli si extravagantní Jessie podmaní i zbytek světa, tak jak to udělala se svou domovinou. Nebývale úspěšný rok zažívá fešák Enrique Iglesias, který i třetí singl z desky "Euphoria" dostal do nejlepší desítky. Tentokráte mu s ním pomohl rapper Ludacris.

Na dvacítce startuje Rihanna se singlem "Come On". Že takový ani ve svém arsenálu nemá? To jen mravokárci si vynutili změnu názvu z "S&M" na něco střídmějšího. Dr. Dre po dvanácti letech uznal, že je na čase vydat novou sólovku. Předchází jí singl "I Need A Doctor", který je na jednadvacátém místě. Začínající hudebnice Yasmin představuje světu první singl "On My Own" na třicet devítce a uzavírá novinky tohoto týdne.

    Top 10 - singly:
  1. N Jessie J (feat. B.o.B.) - Price Tag
  2. Bruno Mars - Grenade
  3. Ke$ha - We R Who We R
  4. Adele - Rolling In The Deep
  5. N Enrique Iglesias (feat. Ludacris) - Tonight (I'm Lovin' You)
  6. Diddy - Coming Home
  7. Jessie J - Do It Like A Dude
  8. Taio Cruz (feat. Kylie Minogue) - Higher
  9. Chris Brown - Yeah 3X
  10. Chase & Status (feat. Liam Bailey) - Blind Faith

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Adele podle předpokladů setrvala na nejvyšší příčce. Lehce na ni dotírali Chase & Status, ale už v polovině týdne bylo jasno, že to její pozici vůbec neohrozí. Britské duo s deskou "No More Idols", která je narvaná samými zvučnými hosty, se vůbec probojovalo na svou nejvyšší pozici v kariéře. Šesté místo okupuje osmá deska Evy Cassidy. Osmá, ale bohužel posmrtná deska zpěvačky, která v roce 1996 podlehla ve svých třiatřiceti letech rakovině.

Poprvé ve své kariéře zabodoval i hiphopper Skepta. Třetí počin "Doin' It Again" je na devatenáctce. Místo za ním je výběrovka americké zpěvačky Roberty Flack. Další z řady mladých indie kapel Chapel Club představuje v tichosti svůj debut "Palace" na jednatřicítce. Podobná parta Two Door Cinema Club téměř rok po vydání svého debutu "Tourist History" konečně boduje v nejlepší čtyřicítce, konkrétně na třiatřicátém místě. Poslední novinku na třicet osmičce má na svědomí zpěvák Wet Wet Wet Marti Pellow, jenž po osmi letech opět nazpíval placku coververzí.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. N Chase & Status - No More Idols
  3. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  4. ▬ Adele - 19
  5. Rihanna - Loud
  6. N Eva Cassidy - Simply Eva
  7. Ellie Goulding - Lights
  8. Imelda May - Mayhem
  9. Rumer - Seasons Of My Soul
  10. Cee Lo Green - The Lady Killer

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY