Avishai Cohen vydá koncem měsíce novou studiovku

07.02.2011 09:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Avishai Cohen - Seven Seas
© facebook interpreta
Izraelský jazzový basista, skladatel a zpěvák Avishai Cohen se po téměř dvouleté pauze vrací s dalším studiovým albem. Dostalo název "Seven Seas" a fanoušci se na něj mohou těšit již poslední únorový den.

Mezi desítkou nových písní desky, která je již v pořadí dvanáctá v jeho diskografii, najdeme z velké části opět autorské písně, ale Avishai ve dvou případech sáhl i po skladbách jiných autorů. Tentokrát totiž mimo jiné přepracoval k obrazu svému i jednu z tradičních lidových písní sefardských židů, která se nám uchovala několik stovek let. Skladba "Tres Hermanicas Eran" v jeho podání dostala dle prvních recenzí úplně nový rozměr a je odbornou kritikou považována za nejlepší píseň nové desky.

Avishai novým albem, na kterém se představuje též jako zpěvák, opět dokazuje, že patří mezi naprostou jazzovou špičku dnešní doby. Nedávno byl zařazen mezi stovku nejvlivnějších hráčů na kontrabas 20. století, o čemž se můžete přesvědčit například i poslechem titulní písně nové desky, kterou si můžete stáhnout bezplatně na jeho webu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY