Ženy vládnou ostrovům

30.01.2011 21:54 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Oba žebříčky si po týdnu nadvlády Bruna Marse opět podmanily dvě ženské. V singlech se po třech měsících do Británie dostala hitovka "We R Who We R" od bezdomovecké, leč úspěšné Ke$hy. Alba bez nároku na odpor ovládla úžasná Adele, jejíž album "21" možná na jedničce nějakou dobu setrvá.
Ke$ha - We R Who We R
© facebook interpreta
Někdy ty Brity opravdu lituji. Hudební novinky se na rozdíl od Ameriky k nim dostávají s takovým zpožděním, že už je těžko lze považovat za novinky. Ke$hino "We R Who We R" se dostalo do Británie s tříměsíčním zpožděním, přesto i tak rozválcovala skandalistka své soupeře levou zadní.

Duo Chase & Status na poslední lednový den nachystalo po třech letech novou desku, za kterou poslalo do boje už třetí singl "Blind Faith", ten boduje na výborné pětce, což je jejich nejvyšší umístění v kariéře, a jejich placka "No More Idols" má tak velice slušnou možnost se prorvat za týden mezi nejlepší. Solidně je na tom i Pink, která svým kontroverzním hitem "Fuckin‘ Perfect" boduje už na jednadvacítce, ačkoli vydání je naplánováno až na konec února. Po čtyřech letech se vracejí na scénu i téměř zapomenutí The Wombats - song "Jump Into The Fog" je předzvěst jejich nové desky. Předzvěst s číslem pětatřicet. Nadcházející singl Adele "Someone Like You", který ještě nemá ani datum vydání, už se rozprostírá na šestatřicítce. Čtyřicátý je Tinie Tempah s Ellie Goulding v jejich společném záseku "Wonderman", který se oficiálně objeví na pultech až v březnu.

    Top 10 - singly:
  1. N Ke$ha - We R Who We R
  2. Bruno Mars - Grenade
  3. Adele - Rolling In The Deep
  4. Diddy - Coming Home
  5. N Chase & Status - Blind Faith
  6. Jessie J - Do It Like A Dude
  7. ▼ Wretch 32 - Traktor
  8. Britney Spears - Hold It Against Me
  9. Rihanna (feat. Drake) - What’s My Name?
  10. N Chris Brown - Yeah 3X

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Snad ani nikdo nepředpokládal, že by mohl být jiný vítěz. Novinka Adele patřila k těm vůbec nejočekávanějším a bez nadsázky můžeme říct, že jeden z hudebních vrcholů letošního roku je za námi a my se můžeme těšit z dalšího skvostu. Už několik týdnů ovšem dávali fanoušci zpěvačky tušit, že se novinka "21" probojuje až do čela, jelikož předcházející, tři roky starý počin už nějaký čas lebedí v top desítce nejprodávanějších alb a tento týden to vytáhl dokonce až na čtyřku.

Zbylá čtyřicítka nenabízí mnoho rozptýlení. Čtyřiadvacátý je Sean Combs, jenž si nechával říkat Puff Daddy aka P.Diddy, až si ve finále nechal říkat jen Diddy a kdoví, jestli tomu ještě nebyl konec. Neustálými změnami pseudonymů zřejmě pomátl i své britské fanoušky, neboť je na ubohé čtyřiadvacítce, jeho nejhorším umístění. Velký debut The Joy Formidable pojmenovaný "The Big Roar" rozvášnil všechny kritiky, ale nikoli posluchače, kteří je poctili pouze jednatřicátým místem. Solidní dvaatřicítka je v podání Iron & Wine, který se nikdy z tak vysokého umístění v Británii netěšil, a je to vůbec poprvé, co se probojoval mezi elitní čtyřicítku. Veselý název Funeral Party si pro svou kariéru vybrala čtveřice chlapců z Kalifornie, jejich prvotina "The Golden Age Of Knowhere" startuje na sedmatřicítce. Jaksi bez většího zájmu proplouvá světem novinka od T.I. "No Mercy", na ostrovech jen devětatřicátá.

    Top 10 - alba:
  1. NAdele - 21
  2. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  3. Rihanna - Loud
  4. Adele - 19
  5. Cee Lo Green - The Lady Killer
  6. Ellie Goulding - Lights
  7. Imelda May - Mayhem
  8. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
  9. ▲ Alfie Boe - Bring Him Home
  10. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY