Novinka FDK konečně vychází ve fyzické podobě

25.01.2011 09:58 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

FDK
© fdkband.com
Dlouhé čtyři měsíce odkladů od digitálního vydání si vyžádaly potíže s tiskem druhého digipacku post-metalových FDK. Čekání se nicméně vyplatilo a novinka "Earthlinked" je fyzicky venku a dle kritiky je po stránce hudební i designové uměleckým majstrštykem.

"Zatímco z post-rockových ploch nového alba 'Earthlinked' vyvěrá vzletnost, hardcorový základ mu dodává drsný nádech. Podstatná přitom zůstává sugestivnost masivních zvukových stěn, v nichž hrají prim kytarové plochy tvořené nejen tvrdými riffy, ale též subtilními linkami, které představují životodárné žíly v hrubé hardcorové tkáni," uvádějí promo materiály a dodávají, že FDK své skladby "dokážou vyklenout do rozsahu překračujícího běžné trvání rockové písničky a za pomoci naléhavého řevu, ale i jednoduchých melodických motivů staví své počínání na mystické pomezí obyčejnosti a nadzemskosti."

Dřívější srovnávání FDK s kapelami jako Isis nebo Neurosis tedy nebylo úplně mimo mísu. FDK jsou totiž prý jednou z mála tvrdých českých kapel schopných ve svém žánru čelit mezinárodní konkurenci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY