Nový singl Britney láme rekordy

19.01.2011 11:53 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Britney Spears - Hold It Against Me
© facebook interpreta
Nový singl "Hold It Against Me" devětadvacetileté Britney Spears pokořil rekord - získal nejvyšší počet přehrání v éteru amerických rádií za posledních sedm dnů v osmnáctileté historii Billboardu.

Čerstvý singl hvězdy si v USA odbyl premiéru 10. ledna a vyšel nezvykle rychle po ní (11. ledna). Na webových stránkách Billborad.com je uvedeno, že píseň byla zahrána více než 4 000x (přesně 4 071) po státech minulý týden. V Billboard Pop Songs debutoval singl na 16. příčce, v Anglii, kde vyšel teprve 17. ledna, se podle iTunes zatím vyšplhal na sedmou příčku. Dále singl debutoval na prvním místě na Novém Zélandu i v Belgii, na šestce v Irsku, na desítce v Austrálii a na jedenáctce ve Finsku. Podle Billboard.com má singl "Hold It Against Me" dobře našlápnuto, aby vstoupil do oficiální Billboard Hot 100 na první příčku, čímž by se stal historicky osmnáctou písní, které se to povedlo od začátku Billboardu Hot 100 v roce 1958. Předběžné výsledky se objeví na webu ve středu večer, aktualizovány budou ve čtvrtek (20. ledna).

Britney Spears také prozradila, že video k singlu se bude točit tento týden (třetí týden v lednu). Režie snímku se chopil slavný Švéd Jonas Åkerlund, který se před nedávnem postaral o úspěšné klipy Lady Gaga jako "Paparazzi" či "Telephone". Video bude údajně hodně taneční, o choreografii se postará Brian Friedman. Konkurz na tanečníky se uskutečnil 22. prosince a zajímavostí je, že adepti tančili na "Criminal Intent" od Robyn.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY