Banco De Gaia čeká velký pohled zpátky

19.01.2011 09:31 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Banco De Gaia - Songs From The Silk Road
© facebook interpreta
Toby Marks se svým projektem Banco De Gaia dospěl do zlomového stadia. Předělává a stěhuje své nahrávací studio a v rámci tohoto se rozhodl i uzavřít jednu kapitolu. Jakýmsi ohlédnutím zpět bude výběrová deska "Songs From The Silk Road", ta se však nebude zaměřovat na singly, i když "Last Train To Lhasa" chybět nebude. Bude to spíše Tobyho osobní antologie.

Kromě zmíněné kompilace se chystají rozšířené a remasterované reedice alb, která vyšla u labelu Planet Dog. Jmenovitě tedy "Maya" (1994), "Last Train To Lhasa" (1995) a "Big Men Cry" (1997). Je otázkou, jestli takto vyjde i živák "Live At Glastonbury" (1996). Každé z nich by mělo mít bonusový disk s nevydaným materiálem, remixy a živými nahrávkami (to Marksovi umožňuje přechod autorských práv zpět do jeho rukou). Nový studiový počin by měl přijít na pořad dne až následně.

Revize kariéry Banco De Gaia "Songs From The Silk Road" vyjde jako CD a download 8. února, tracklist bude vypadat takto: Farewell Ferengistan, B2, Last Train To Lhasa (Live At Glastonbury), Sheesha, Tempra, Glove Puppet (Dreadzone Remix), Not In My Name, Big Men Cry, Amber, Touching The Void (Smells Like Salvation). Digitální bonusy skrze bandcamp.com: Desert Window (El Ahram Mix), Data Inadequate (Live '93), Desert Wind (Sunset Mix).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY