Podle nového výzkumu má Justin Bieber větší vliv než Barack Obama a Dalai Lama

04.01.2011 10:03 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Justin Bieber
© last.fm
Vedle Lady Gaga je dalším fenoménem dnešní doby mladičký Justin Bieber. Jak tvrdí nejnovější výzkum kalkulátoru médií Klout, tento zpěvák má větší vliv než americký prezident Barack Obama nebo duchovní vůdce Dalai Lama. Vědecké zkoumání si vyžádala společnost Disney.

Podkladem pro toto tvrzení má být výzkum založený na shromáždění veškerých odkazů na sítě jako Twitter, Facebook a také nalezených linků přes Google. Maximální skóre bylo stanoveno na sto. Přitom záleží, jak často daná osoba svůj profil aktualizuje a jak často ostatní uživatelé hledání zopakovali. Bieber zabodoval v každém směru - každý z jeho tweetů se dočkal pěti milionů opakování.

Barack Obama si nevedl ani zdaleka tak dobře. Jeho vzkazů na Twitteru se opětovně objevilo v průměru jen dvě stě padesát tisíc. Zakladatel Klout Jose Fernandez v rozhovoru pro Guardian ke kalkulacím řekl, že se jedná o protiklad reklamy. "Pokud řeknete, že se vám něco líbí, kolik dalších lidí to ovlivní? Máme k dispozici tolik informací a je třeba si uvědomit, čemu věříme a na co klikáme," dodal ještě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY