T.I.ovi do vězení putuje bramborová medaile

18.12.2010 21:47 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

T.I. před měsícem nastoupil do vězení odpykat si trest za porušení podmínky a i když může být tato zpráva dobrou reklamou, o jeho sedmé desce "No Mercy" příliš nebylo slyšet a čtvrté místo je tak zklamáním. Naopak úspěchem je desáté místo pro soundtrack z Tronu od Daft Punk. V singlech dále vede Katy Perry.
Katy Perry - Firework
© facebook interpreta
SINGLY - Podoba Top 10 se za uplynulý týden příliš nezměnila. Nepronikla do ní žádná novinka, písničky si tak pouze lehce prohodily pozice. První zůstává "Firework" Katy Perry, za kterou se zařadila Rihanna s "What's My Name", minule druhou Pink předehnal i Bruno Mars s "Grenade". Polepšila si také Ke$ha, dolů naopak šli Black Eyed Peas. Nutně si už to říká o další singl.

Novinek je sedm a tou s předstihem nejvyšší je "That's All She Wrote" T.I.e a Eminema na osmnáctce. Track samozřejmě najdete na desce "No Mercy", o které si počtete níže. V šesté desítce debutovalo Gleečko s "Baby, It's Cold Outside" a "Welcome Christmas", číslo šedesát osm si odnáší zpěvačka Adele za povedenou novinku "Rolling In The Deep", v nejnižších částech žebříčku pak startují Chris Brown s "No Bullshit", Jamie Foxx a Drake s "Fall For Your Type" a Dev a The Cataracs s "Bass Down Low".

Zpěvačku Dev (Devin Star Tailes ) a chlapské duo The Cataracs můžete znát jako vokalisty z "Like A G6" Far East Movement, a skladba "Bass Down Low" je hodně podobného ražení. Však se na ní můžete hned podívat:

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry - Firework
  2. Rihanna feat. Drake - What's My Name?
  3. Bruno Mars - Grenade
  4. Pink - Raise Your Glass
  5. Ke$ha - We R Who We R
  6. Rihanna - Only Girl (In The World)
  7. Bruno Mars - Just The Way You Are
  8. Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
  9. Nelly - Just A Dream
  10. Trey Songz feat. Nicki Minaj - Bottoms Up

Susan Boyle - The Gift
© facebook interpreta
DESKY - T.I.ova tři poslední alba vždy debutovala v USA s číslem okolo půl milionu prodaných kusů. Kdekdo by tedy čekal, že sedmá deska "No Mercy" měla našlápnuto k dalšímu vítězství, očekávaně se však toto nestalo. Proč? "King" měl "What You Know", "T.I. vs. T.I.P." "Big Shit Poppin' (Do It)" a "Paper Trail" "Whatever You Like" a "Live Your Life", novinka však žádné úspěšné singly před vydáním nezaznamenala. V tomto světle se tak výsledek 159 tisíc ani tak špatně nejeví. K prvnímu místo ale měl daleko, Susan Boyle přidala dalších 243 tisíc kusů svého dárku a stejně silná zůstává i Taylor Swift. Výrazně si navíc polepšil i vánoční výběr Glee.

Druhou novinkou ve vrchní desítce je soundtrack k novému filmu "Tron: Legacy" od Daft Punk. Prodejem 71 tisíců kusů více než dvojnásobně překonali jejich dosavadní rekord z roku 2001 s "Discovery". Jedná se také o první instrumetální filmovou kompozici v Top 10 od roku 2005, kdy na šestce debutovalo "Star Wars Episode III: Revenge Of The Sith". Překvapením může být vypadnutí Black Eyed Peas do druhé desítky hned po prvním týdnu, kam zamířil i Kanye West, narozdíl od Nicki Minaj nebo Rihanny.

Novinek bylo už jen velmi málo. Devatenáctka patří r'n'b soulovému zpěvákovi Charliemu Wilsonovi s pátou sólovkou "Just Charlie", rockeři Hinder dostali svou třetí desku "All American Nightmare" na třicet sedmičku, o deset míst níže debutuje špatné počítající DJ a producent deadmau5 s "4X4=12", smutnit se pak bude v Anglii, novinky Duffy ("Endlessly") a Natashy Bedingfield ("Strip Me") propadly.

    Top 10 - alba:
  1. Susan Boyle - The Gift
  2. Taylor Swift - Speak Now
  3. ▲ Glee: The Music, The Christmas Album
  4.  N T.I. - No Mercy
  5. ▼ Jackie Evancho - O Holy Night
  6. Nicki Minaj - Pink Friday
  7. Josh Groban - Illuminations
  8. ▼ Glee: The Music, Volume 4
  9. Rihanna - Loud
  10.  N Daft Punk - Tron: Legacy (Soundtrack)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY