Aretha Franklin má rakovinu

09.12.2010 12:44 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Aretha Franklin
© Reuters
O nedávných a tajených zdravotních komplikacích legendy r'n'b Arethy Franklin jsme již informovali, nyní byly potvrzeny zprávy o tom, že osmašedesátiletá Američanka bojuje s rakovinou.

Informace se rozšířila prostřednictvím detroitského rádia Fox 2 News, kterému veřejné spekulace údajně potvrdil příbuzný zpěvačky. Nechal se slyšet, že Franklin je doopravdy vážně nemocná a že její rodina je jejím zdravotním stavem velmi znepokojená. Dodal také, že se Aretha cítí "okay" a žádá fanoušky, aby na ni mysleli a modlili se za ni. Více informací nebylo rodinou potvrzeno, a to včetně specifikace, o jaký druh rakoviny se jedná.

Americkými médii ihned rotovala zpráva, že jde o rakovinu slinivky břišní ve velmi pokročilém stádiu, velmi vážnou a nevyléčitelnou chorobu, jejíž prognózy tvrdí, že méně než pět procent pacientů je naživu ještě pět let od diagnózy. Bulvární magazín National Inquirer uvedl, že soulové ikoně bylo řečeno, že ji zbývá méně než rok života - nakonec tuto zprávu legenda sama i potvrdila, bližší rodina se k prognózám vyjadřovat nechce.

Zpěvačka, titulovaná často jako královna soulu (ač se věnuje i žánrům jako jazz nebo gospel), se minulý čtvrtek podrobila operaci v Sinai-Grace Hospital, lékařský zákrok však nebyl veřejnosti nijak specifikován. Následně bylo zveřejněno prohlášení, ve kterém zpěvačka poděkovala všem za modlitby. "Operace byla velmi úspěšná. Bůh stále dohlíží. Měla jsem vynikající doktory a sestřičky, kterým bylo všemi vašimi modlitbami požehnáno. Bůh žehnej vám všem za vaše modlitby!" uvedla Franklin.

Aretha Franklin se narodila v Memphis (Tennessee) v roce 1942 a vyrůstala v Michiganu, kde jako malá začala zpívat v kostele. Za svou kariéru si vysloužila 20 cen Grammy a 20 prvních míst v Billboard R&B Top 100.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY